Γλυκά Νερά: Κάλεσμα γυναικείων οργανώσεων για συγκέντρωση στην Ευελπίδων

Σε νέα συγκέντρωση καλούν γυναικείες οργανώσεις την Τρίτη 22 Ιουνίου, όταν θα απολογείται ο δολοφόνος της Καρολάιν

Σε νέα συγκέντρωση καλούν γυναικείες οργανώσεις την Τρίτη 22 Ιουνίου, όταν θα απολογείται ο δολοφόνος της Καρολάιν.

 

 

Γυναικείες οργανώσεις ζητούν να σταματήσουν τα σεξιστικά εγκλήματα εις βάρος των γυναικών και να αναγνωριστεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 10 το πρωί καλούν σε νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα απολογηθεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν, στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

 

Η οργάνωση ΜΩΒ καλεί στη συγκέντρωση και αναφέρει:

Διαμαρτυρόμαστε, ζητάμε δικαιοσύνη για όλα τα εγκλήματά του, μεταξύ των οποίων η βία κατά του αχρόνιστου βρέφους, που το χρησιμοποίησε για τη μακάβρια σκηνοθεσία του. 9.30 το πρωί, στα δικαστήρια. Φέρνουμε πικέτες, πανό, φυλλάδια. Καμία γυναίκα λιγότερη, κανένα παιδί να υφίσταται τέτοιου είδους ακραία βία. Καλούν γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες.

Επίσης αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πορεία ενάντια στον βιασμό και τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα στις 6.30μμ. Στη συγκέντρωση καλεί η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου.

Το Σάββατο είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αίτημα να υιοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία από τον ποινικό μας κώδικα.

Πηγή: in.gr