Ο εκδότης είχε δύο βίλες στην Μύκονο, μία στην Κέρκυρα, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι και ένα στο Σεν Τροπέ. Διαμερίσματα στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου σε Ουάσιγκτον, Μπέβερλι Χιλς, Λάς Βέγκας, Μαϊάμι και Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με το «Βήμα» της Κυριακής για τη βίλα της Κασσιόπης στην Κέρκυρα ο Γιώργος Τράγκας είχε δηλώσει ως τιμή αγοράς το 10% της πραγματικής, χρησιμοποιώντας για την αγορά του ακινήτου αξίας 1.200.000 ευρώ μια βρετανική off shore εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ.
Οι 10 ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα του Γιώργου Τράγκα στο εξωτερικό, με την αξία τους να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών. Ο Γιώργος Τράγκας και η σύζυγός του φαίνεται επίσης να κατέχουν και οι δυο θυρίδες σε τράπεζα του Μονακό με άγνωστο περιεχόμενο.
Οι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα, εδώ και λίγα 24ωρα, έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους μετά την αποποίηση της κληρονομιάς από τον μικρότερο γιο του, Φρέντυ. Δικαίωμα στην περιουσία έχουν πλέον η σύζυγος του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, και ο μεγαλύτερος γιος του, Γιάννης Τράγκας.
Δεσμεύσεις και έλεγχοι
Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής καταπολέμησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μπήκε και το πόθεν έσχες της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην απόκτηση της περιουσίας του εκλιπόντος συζύγου της.
Συγκλονιστικά στοιχεία για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νένω», φαίνεται πως υπάρχουν αναφορές, μαρτυρίες και καταγγελίες δεκάδων ιδιωτών επιχειρηματιών που προέρχονται από τον ναυτιλιακό, εμπορικό και ασφαλιστικό χώρο.
Οι άνθρωποι αυτοί υποστήριξαν, μιλώντας στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ότι είχαν πέσει θύματα πιέσεων ύστερα από υπαινικτικά δημοσιεύματα από ΜΜΕ που εργαζόταν ή ήταν υπό την ιδιοκτησία του Γιώργου Τράγκα. Ακόμη, φαίνεται πως υπήρξαν έμμεσες απειλές από την πλευρά του δημοσιογράφου για την ενεργοποίηση φορολογικών ελέγχων σε βάρος αυτών των επιχειρηματιών.
Ορισμένοι από τα εν λόγω άτομα παρουσίασαν στις ελεγκτικές αρχές βίντεο από τις εκπομπές ή αποκόμματα εντύπων όπου αποτυπώνονται οι υπαινιγμοί κατά συγκεκριμένων επιχειρήσεων και υποστηρίζουν ότι έδιναν «μηνιάτικα» ή κατέβαλλαν διαφημιστικές δαπάνες στα ΜΜΕ του δημοσιογράφου για να μην τους μνημονεύει.
Ωστόσο επισημαίνεται ότι τα στελέχη της Αρχής δέχτηκαν αυτές τις καταγγελίες προφορικά, χωρίς επίσημη καταγραφή και χωρίς να υπάρχει πλήρης μηχανισμός διασταύρωσης, γι’ αυτό τον λόγο στο πόρισμα υπάρχουν αναφορές περί του αδικήματος της εκβίασης χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περαιτέρω προσδιορισμοί.