Γιάνης Βαρουφάκης: Aκόμα μια προσαγωγή για τον ξυλοδαρμό του

Και τρίτο άτομο προσήχθη από την Αστυνομία

Aκόμα μια προσαγωγή έγινε από την αστυνομία για την άγρια επίθεση σε βάρος του γραμματέα του ΜέΡΑ25Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος βρίσκεται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας και εξετάζεται και αναμένεται να διαπιστωθεί αν η ανακρίτρια θα βγάλει ένταλμα ή εάν θα καλέσει η ίδια για εξηγήσεις το άτομο το οποίο έχει προσαχθεί.

Για την επίθεση σε βάρος του γραμματέα του ΜέΡΑ25, έχει συλληφθεί ένας 19χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος και ένας 17χρονος που θεωρείτο ο πρώτος ύποπτος από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στο βίαιο περιστατικό. Ο 19χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Περασκευή.

Στον 17χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Η δίωξη η οποία στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου που συμμετείχε στην επίθεση αφορά τα αδικήματα:

α. βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακoύργημα)

β. συμμορία (κακoύργημα)

γ. παράνομη βία

δ. παράνομη οπλοφορία

Τι είχε δηλώσει για τον ξυλοδαρμό ο Γιάνης Βαρουφάκης

Για τους δράστες της επίθεσης μίλησε, την Τρίτη, για πρώτη φορά ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.

Μάλιστα όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρόσωπο του 17χρονοπυ που έχει ήδη συλληφθεί δεν αναγνωρίζει ως δράστη, καθώς όπως είπε ο ράστης ήταν «ένας 25χρονος εξασκημένος στη χειρουργική βία». Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης αμφισβητεί ότι η επίθεση έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζει ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων.

«Μην αρχίζουμε τη διαδικασία δαιμονοποίησης διάφορων χώρων. Θα περιμένω τη δικαιοσύνη και θα τοποθετηθώ», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης για την ταυτότητα των φερόμενων δραστών.