Για έγκαιρη πρόβλεψη της παιδικής κακοποίησης ξεκίνησε η λειτουργία της Γραμμής Ελίζα 10454

«Μιλήστε. Μας αφορά όλους»

Από την 1 Ιουλίου το Σωματείο Ελίζα ξεκίνησε τη λειτουργία της Γραμμής ΕΛΙΖΑ 10454, η οποία:

Θέλει να βοηθήσει εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, που αντιλαμβάνονται ή υποψιάζονται ότι ένα παιδί παραμελείται ή/και κακοποιείται ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά.
Θέλει να προστατεύσει παιδιά, προσφέροντας πλαισίωση στους καλούντες, λύνοντας απορίες αναφορικά με νομικά και διαδικαστικά θέματα αναφορών περιστατικών παραμέλησης ή/και κακοποίησης.

Προσφέρει ψυχολογική ενδυνάμωση για τη διερεύνηση ενός περιστατικού με υποψία παραμέλησης ή/και κακοποίησης και ψυχολογική στήριξη για την ορθή αντιμετώπιση και ενδεχόμενη αναφορά του περιστατικού.

Η δημιουργία της Γραμμής ΕΛΙΖΑ 10454

Οπως αναφέρουν οι εμπνευστές του, το Ελίζα από το 2016, έχει επενδύσει στην εκπαίδευση ενός ευρύ πεδίου επαγγελματιών που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή προστασίας των παιδιών, μέσα από εθνικά προγράμματα επιμόρφωσης για την έγκαιρη αναγνώριση και την κατάλληλη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης.

Από την 1η Ιουλίου, το Ελίζα συνεχίζει την επιμόρφωση και στήριξη των επαγγελματιών, ενώ ενδυναμώνει τη θέση τους, μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία της συμβουλευτικής Γραμμής, εθνικής εμβέλειας, Ελίζα 10454.

Η Γραμμή αποτελεί φυσική συνέχεια της προσπάθειας του Ελίζα να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, ώστε τα περιστατικά να προλαμβάνονται έγκαιρα και έγκυρα.

Ιατροί, εκπαιδευτικοί, προπονητές, babysitters, εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, μπορούν να καλέσουν τη Γραμμή Ελίζα 10454, αν υποψιάζονται πως ένα παιδί κακοποιείται. Το Ελίζα δεν αποκλείει τη στήριξη ατόμων που βρίσκονται κοντά στα παιδιά πρόσκαιρα, όπως ομαδάρχες σε κατασκηνώσεις.

Η Γραμμή Ελίζα 104 54, δημιουργήθηκε και λειτουργεί με την πολύτιμη χορηγία του χρυσού χορηγού «ΔΕΗ» και του μεγάλου χορηγού «The Hellenic Initiative», καθώς και με τη συμβολή του υποστηρικτή «COSMOTE».