Γ. Τσατάνη: Ο Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι θα ενδώσω – Υπάρχουν στοιχεία για τηλεφωνικές κλήσεις

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ

Στις απειλές που δεχόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναφέρθηκε εκ νέου κατά τη δεύτερη μέρα κατάθεσής της η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κα Τσατάνη φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής “Ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά τη στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα”.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο διάλογος της κας Τσατάνη με τα μέλη της Επιτροπής έχει ως εξής: 

Ι. Μπούγας: Είχατε πει ότι “έχετε όλα τα στοιχεία για τις πιέσεις που δεχθήκατε από τον κ. Παπαγγελόπουλο”. 

Γ. Τσατάνη: Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω. 

Ζ. Ράπτη: Στην αναφορά σας στον Άρειο Πάγο υποστηρίζετε ότι παρανόμως ο κ. Παπαγγελόπουλος σας αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου.

Γ. Τσατάνη: Κάθε μου παραγγελία την κοινοπούσα στην Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου. Όμως πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου έχω να πω ότι εδώ έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά του. Δηλαδή “διώξτε τη δικογραφία και να παραδοθεί αλλού”. 

Ζ. Ράπτη: Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο;

Γ. Τσατάνη: Από το 1981 μέχρι το 2019 προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά τη στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλον αυτόν τον βρόμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου.