Φυλακές Νέων Αυλώνα: Έγινε απόπειρα απόδρασης – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κρατούμενος που συνελήφθη είναι Έλληνας

Ένας κρατούμενος των φυλακών Νέων του Αυλώνα επιχείρησε να αποδράσει σκαρφαλώνοντας τον τοίχο από το προαύλιο αλλά δεν τα κατάφερε αφού έγινε αντιληπτός από τους φύλακες και συνελήφθη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Νέων του Αυλώνα έγινε τη Δευτέρα 12.12 στις 19:30 το απόγευμα.

Ο κρατούμενος που συνελήφθη είναι Έλληνας.

Το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, καθώς ο κρατούμενος παραβίασε πόρτα ώστε να βρεθεί στη λεγόμενη «νεκρή ζώνη» του προαυλίου χώρου των φυλακών Νέων στον Αυλώνα.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Την 12-12-2022 και ώρα 19:30 ημεδαπός κρατούμενος ο οποίος κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα, αποπειράθηκε να αποδράσει παραβιάζοντας την πόρτα που οδηγεί στη «νεκρή ζώνη» του προαυλίου χώρου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρούρησης οι οποίοι τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί στον μαντρότοιχο του Σωφρονιστικού Καταστήματος. Ο κρατούμενος συνελήφθη και διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού».