Quantcast

Φραγκογιάννης: Ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Σαν Φρανσίσκο από το καλοκαίρι

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Ορατό είναι το ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Σαν Φρανσίσκο από το καλοκαίρι του 2023 σύμφωνα με τον Κώστα Φραγκογιάννη.

 

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια επισκέφθηκε την αμερικανική πόλη, ηγούμενος ελληνικής αποστολής με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο του Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή, και 12 εκπροσώπους – ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, μελών του Elevate Greece.

Υπογράμμισε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με στελέχη του Δήμου του Σαν Φρανσίσκο «που ελέγχουν το αεροδρόμιο με σκοπό να εξεταστούν οι δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσης της αμερικανικής πόλης με την Ελλάδα». «Υπάρχει η πρόθεση μας, υπάρχει η πρόθεσή τους να ξεκινήσουμε μια πτήση Σαν Φρανσίσκο με την Ελλάδα», είπε επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα είναι για το επόμενο καλοκαίρι.

Εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος τόσο «για τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από τις επαφές που κάναμε στη Δυτική Ακτή και τη Silicon Valley, αλλά και για τις επαφές που είχα εγώ σχετικά με τις επενδύσεις τις οποίες σκέφτονται να κάνουν αμερικανικοί κολοσσοί στην Ελλάδα».

Όπως εξήγησε ο κ. Φραγκογιάννης σε συνέντευξή του στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, από το Σαν Φρανσίσκο, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, σε αυτό το ταξίδι η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μικρές και μεγάλες startups στη Silicon Valley, τη Μέκκα της τεχνολογίας, γνωστά πανεπιστήμια, εταιρείες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία εκεί από Έλληνες και να πραγματοποιήσουν την επίσημη έναρξη του Silicon Valley Greek Hub (SVGH), μία πρωτοβουλία δικτύωσης που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε, επίσης, στην «πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα από περήφανους Έλληνες που διαπρέπουν τόσο επιστημονικά όσο και επιχειρηματικά και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις μικρές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις». «Το ελληνικό μυαλό, η ελληνική επιχειρηματικότητα, η ελληνική τεχνική κατάρτιση» όπως είπε «βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους να ανοίξουν τα φτερά τους μέσα από τις δυνατότητες που τους δίνει η δική μας παρουσία, η ελληνική κυβέρνηση,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ