Φολέγανδρος: Για το μεγαλύτερο ναυάγιο φέτος στο Αιγαίο, κάνει λόγο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

«Αυτοί οι τραγικοί θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν, μεταξύ άλλων, μέσω της καθιέρωσης νόμιμων και ασφαλών εναλλακτικών οδών, που θα απέτρεπαν τους ανθρώπους από το να καταφεύγουν σε διακινητές», επισημαίνει ο διεθνής Οργανισμός

Τη θλίψη της για το πρόσφατο ναυάγιο κοντά στη Φολέγανδρο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο διεθνής Οργανισμός αναφέρει ότι «αν και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης της Ελληνικής Ακτοφυλακής συνεχίζεται, υπάρχουν φόβοι ότι δεν θα βρεθούν άλλοι επιζώντες» και κάνει λόγο ίσως «για το χειρότερο ναυάγιο που έχει γίνει φέτος στο Αιγαίο».

«Το ναυάγιο αυτό είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση για το ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να επιχειρούν ριψοκίνδυνα ταξίδια, αναζητώντας ασφάλεια», σημειώνει ο Αντριάνο Σιλβέστρι, βοηθός αντιπρόσωπος για θέματα προστασίας του Οργανισμού στην Ελλάδα.

«Αυτοί οι τραγικοί θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν, μεταξύ άλλων, μέσω της καθιέρωσης νόμιμων και ασφαλών εναλλακτικών οδών, που θα απέτρεπαν τους ανθρώπους από το να καταφεύγουν σε διακινητές», προσθέτει.

Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι από τον Ιανουάριο έως το τέλος Νοεμβρίου του 2021, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.