Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα (28/11) στα Προπύλαια

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πορεία και συλλαλητήριο φοιτητών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις κατά των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη (28/11) φοιτητικό συλλαλητήριο και το ραντεβού της συγκέντρωσης έχει δοθεί στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια. Πρόκειται για τη συνέχεια του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της Πέμπτης 31 Οκτώβρη και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις κατά των αλλαγών της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το σημερινό συλλαλητήριο πραγματοποιείται μετά από κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων την περασμένη Πέμπτη στο Χημείο. Τη συμμετοχή τους αποφάσισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ, Τοπογράφοι του ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει αποφασίσει και ΦΣ του Γεωπονικού.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΠΑΜΑΚ και του ΑΠΘ προχωρούν σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ για τα οξυμένα προβλήματα των Τμημάτων, τις μετεγγραφές, τη φοιτητική μέριμνα, ενώ Φοιτητικοί Σύλλογοι από την Κρήτη καλούν σε παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών.