Έξαλλος ο δήμαρχος της Σάμου διώχνει μετανάστες από την πλατεία του νησιού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΤΑΣΗ

Ο δήμαρχος της Σάμου, Γιώργος Στάντζος, επιχείρησε, σε έξαλλη κατάσταση, να διώξει τους μετανάστες από την κεντρική πλατεία Πυθαγόρα στην οποία επιχειρούσαν να κάνουν κατάληψη.

Νωρίτερα οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στο έξω από το Ξένια, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν από το σημείο και να κατευθυνθούν απέναντι από την πλατεία Πυθαγόρα.

Λίγα λεπτά αργότερα αποφάσισαν να πάνε στη πλατεία με σκοπό την κατάληψή της. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος ο οποίος άρχισε να σπρώχνει τους συγκεντρωμένους και να φωνάζει: «Go, γ@@@σου, φύγε από εδώ».
Στο βίντεο, που καταγράφηκε από το Samos24.gr, ο δήμαρχος ακούγεται μάλιστα να ρωτά τον δημοσιογράφο: «Ακούγεται το γ@@@σου;».

Λίγο αργότερα δήλωνε on camera: «Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αρχίζουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους». Θέλουμε λύση αυτή τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».

Υπενθυμίζεται ότι το νησί της Σάμου επισκέφτηκε το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος προκειμένου να υποδεχθεί τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα που βρέθηκε στο νησί. Σε δηλώσεις του, ο κ. Πικραμμένος τόνισε για το μεταναστευτικό πως «θα πρέπει η χώρα να πάψει να είναι ελκυστική χώρα για τους μετανάστες».