Εξαφάνιση 7χρονης Βαλεντίν: Οι αντιφάσεις και οι ύποπτες κινήσεις του πατέρα

ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΜΚΟ ΝΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση το τελευταία 24ωρο είναι ραγδαίες καθώς ο πατέρας της 7χρονης έχει κληθεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει εκ νέου προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν.

Ο πατέρας του 7χρονου κοριτσιού, από το πρωί της Δευτέρας έως και αυτή τη στιγμή δίνει συμπληρωματική κατάθεση στους άνδρες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί προσπαθούν να «σπάσουν» τη σιωπή του Αμπελκά καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν κενά στα όσα έχει καταθέσει και δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτός από τον πατέρα της Βαλεντίν οι αρμόδιες αρχές ανακρίνουν και τον συγκάτοικό του.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ήθελαν από το βράδυ της Τρίτης να τον αφήσουν να φύγει αλλά εξαιτίας των αντιφάσεων στις οποίες πέφτει συνεχώς, συνεχίζουν να του κάνουν ερωτήσεις.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο Αμπελκά καλείται να δώσεις εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούσε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στην περιοχή της Αθήνας όπου διαμένει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην σύντροφος του Αμπελκά βρίσκεται στη Γαλλία με τις Αρχές να εξετάζουν και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε την 7χρονη με σκοπό να την δώσεις για υιοθεσία έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ξεκινήσει διαδικασία προκειμένου οι γαλλικές αρχές να βοηθήσουν στην έρευνα εντοπισμού της 7χρονης, ζητώντας στους γαλλικούς αριθμούς με τους οποίους επικοινώνησε ο Αμπελκά, ώστε να βρεθούν τα άτομα αυτά και να εξεταστούν.

Ο πατέρας του παιδιού ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δυο φορές από Μ.Κ.Ο. και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αυτό συνέβη με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν την Βαλεντίν», είπε. «Στη Μυτιλήνη δυο φορές και μια στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από Μ.Κ.Ο., αλλά δεν δέχτηκα γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με την Βαλεντίν».

Ο ίδιος πιστεύει ότι η Βαλεντίν ζει και θα βρεθεί, ενώ επιμένει στην αρχική του καταγγελία, ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.