Εθνική Λυρική Σκηνή: Διοργανώνει παραστάσεις και δράσεις καθολικής προσβασιμότητας

Εντάσσονται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών της δράσεων

Σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και παρουσίαση επιλεγμένων παραστάσεων περιλαμβάνει ο φετινός κύκλος δράσεων προσβασιμότητας «Όλοι μαζί στην όπερα» που διοργανώνει, για δεύτερη χρονιά φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών της δράσεων.

Η πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση του φετινού χειμώνα δόθηκε στις 20 Νοεμβρίου με την παραγωγή για όλη την οικογένεια «Τα μαγικά μαξιλάρια», σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ ακολουθεί η δεύτερη της ίδιας παραγωγής στις 30 Νοεμβρίου.

Στον κύκλο «Όλοι μαζί στην όπερα» η Εθνική Λυρική Σκηνή εντάσσει αυτή την καλλιτεχνική περίοδο και το μιούζικαλ «Φτηνά τσιγάρα» των Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Ρένου Χαραλαμπίδη, το οποίο θα παρουσιαστεί σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας, στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και στις 5 Ιανουαρίου 2023, στην Εναλλακτική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για τις επιλεγμένες παραστάσεις, σε συνεργασία με την εταιρεία ATLAS E.P, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν θέσεις για κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), θέσεις για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους υπέρτιτλους (CAPS) οι οποίοι καλύπτουν όλο το ακουστικό κανάλι, καθώς και θέσεις τυφλών ανθρώπων και ανθρώπων με περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής (AD). Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.