Εθελοντής πυροσβέστης ήρθε διακοπές από το Λονδίνο και βοηθά στην κατάσβεση των πυρκαγιών (Βίντεο)

Mίλησε και για τη δραστηριοποιησή του ως στέλεχος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανίας

Για την κινητοποίησή του εν μέσω διακοπών και τελικά την εμπειρία του, βοηθώντας στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μίλησε ο εθελοντής της ομάδας εθελοντών Δασοπυροσβεστών, Απόστολος Γερόλυμπος.

Ο κ. Γερόλυμπος μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας για τη δράση της ομάδας εθελοντών στην οποία συνδράμει βρισκόμενος στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, ενώ μίλησε και για τη δραστηριοποιησή του ως στέλεχος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανίας.

 

 

Η εθνική καταστροφή που βιώνει η χώρα είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά τα δεινά που μαύρισαν τον φετινό Αύγουστο, ανέδειξαν και ένα πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη φύση και η καλοσύνη που αυτή κρύβει, τείνει να αναδύεται από τις στάχτες.

Ενωμένοι, οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν είναι οι μόνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν, ο καθένας ανάλογα το μετερίζι και την αντοχή του. Μίας τέτοιας κλίμακας πυρκαγιά, ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε τον μηχανισμό για να βοηθήσει την Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ και άλλες χώρες εκτός ΕΕ έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, αφότου έγιναν μάρτυρες των πολλαπλών μετώπων της πυρκαγιάς να κατακαίνε από άκρη σε άκρη την Ελλάδα.