Ετεροδημότες: Εύκολα και γρήγορα η εγγραφή στους καταλόγους – Δείτε όλη τη διαδικασία

Η πλατφόρμα βρίσκεται σε λειτουργία

Ψηφιοποιείται και απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των ετεροδημοτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

 

 

Με την απόφαση, συστήνεται ειδική εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://aitiseis.eterodimotes.gov.gr, η οποία είναι ήδη σε λειτουργία, και μέσω αυτής οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς αποκτούν τη δυνατότητα να εγγράφονται ηλεκτρονικά στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της εκλογικής τους περιφέρειας.

 

Εγγραφή με τρία «κλικ»

 

Η διαδικασία εγγραφής των ετεροδημοτών στην ηλεκτρονική εφαρμογή απαιτεί τρία απλά βήματα για την ολοκλήρωση της:

 

 

Είσοδο στην εφαρμογή μέσω Taxis Net

Για την είσοδο στην εφαρμογή και την πιστοποίηση του ενδιαφερόμενου εκλογέα απαιτείται η χρήση των κωδικών της ΑΑΔΕ και του ΑΦΜ του.

Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαραίτητα στοιχεία

Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης παρέχονται, εντός της εφαρμογής, λεπτομερείς οδηγίες.

Οριστικοποίηση της αίτησης

Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης αποδίδεται αυτόματα αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή δίνει στον εκλογέα το δικαίωμα να μεταβάλλει τα στοιχεία του ανά πάσα στιγμή ή να διαγραφεί από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών με την υποβολή μίας απλής αίτησης.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών μπορούν να υποβάλλονται και στους οικείους Δήμους καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.