Έρχεται το δεύτερο μέρος της κατάθεσης Κωνσταντινέα στη δίκη για τα στημένα

ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Με το δεύτερο μέρος της κατάθεσης του Πέτρου Κωνσταντινέα συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 19/2, η δίκη των 28 κατηγορουμένων για τα στημένα.

Ο πρώην διαιτητής και πρώην βουλευτής απαντά σε ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, ενώ το δικαστήριο θα τελειώσει στη 1 λόγω στάσης των δικαστικών υπαλλήλων.

Στην έναρξη της συνεδρίασης πήρε τον λόγο ο εισαγγελέας και αναφέρθηκε στα απειλητικά μηνύματα με παραλήπτες τον ίδιο και τον Πέτρο Κωνσταντινέα. «Είναι ένα σοβαρό θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου στα σχόλια, διατυπώθηκαν απειλές προς το πρόσωπο του μάρτυρα. Αναζήτησα τα σχόλια για να πάρω μια γνώση» ανέφερε.

Συνεχίζοντας σημείωσε «ένα από τα σχόλια αναφέρει “κι εσύ εισαγγελέα στοπ”. Δεν το εκλαμβάνω σοβαρό. Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα. Αυτές οι απειλές, είναι έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω και αν δεν είναι σοβαρή. Αναζήτησα την επίσημη αντίδραση φορέων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ, της διαιτησίας. Κανείς δεν τις αποδοκίμασε, όσο σοβαρές και αν είναι… Θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει… Με όση κομψότητα μπορώ, θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απειληθεί το δικαστήριο, είναι μακριά νυχτωμένος. Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με άνθρωπο της δίκης, δεν το συζητώ καν αυτό. Είναι αναρτημένα στο δίκτυο αυτές οι απειλές. Υπήρξαν τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν μπορεί ένας μάρτυρας ή ένας εισαγγελέας να απειλείται εν μέσω δίκης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο Π. Κωνσταντινέας επέμεινε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θ. Κουρίδη, και τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Άρη Σταθόπουλο, να σφυρίξει υπέρ του Ολυμπιακού στον αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός τον Ιανουάριο του 2012.