Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Εναερίτης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών του ΟΤΕ

Τον τραυματισμό καταγγέλλουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής

Τον σοβαρό τραυματισμό ενός εναερίτη εργαζόμενου κατά τη διάρκεια εργασιών στο Σοχό Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής.

 

 

 

Σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, οι δύο βουλευτές σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος εργαζόμενος υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη, μετά από την πτώση του από κολώνα κατά την εκτέλεση εργασιών και ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό “τη διερεύνηση του εργατικού «ατυχήματος» και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους”.

Το κείμενο της ερώτησης των δύο βουλευτών έχει ως εξής:

Θέμα: Σοβαρός τραυματισμός από πτώση εναερίτη εργαζόμενου σε έργα του ΟΤΕ

Ένα ακόμα εργατικό «ατύχημα» στις 12.9.2022 στο Σοχό του Δήμου Λαγκαδά στη ΠΕ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, εναερίτης εργαζόμενος, σε υπεργολάβο Θεσσαλονίκης για έργα του ΟΤΕ, τραυματίστηκε σοβαρά με κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη, μετά από την πτώση του από κολώνα κατά την εκτέλεση εργασιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την τεράστια κερδοφορία που έχει ειδικά τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών ΠΕ δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού, πάρα μόνο μέσω εργολαβικών- τρίτων εταιρειών. Συνέπεια αυτού είναι η καταστρατήγηση της σταθερής εργασίας με δικαιώματα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται «πολυμηχανήματα», να βιώνουν μια καθημερινή πίεση και εντατικοποίηση, για να «βγει η δουλειά».
Αυτή είναι η περιβόητη «ανάπτυξη για όλους», που τόσο διαφήμισαν πριν λίγες μέρες κυβερνητικά στελέχη σε περιοδείες τους στους εργασιακούς χώρους μεγάλων Τηλεπικοινωνιακών Ομίλων και Πληροφορικής, με αφορμή τη ΔΕΘ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Την διερεύνηση του εργατικού «ατυχήματος» και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους.
  • Την εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος για την οικογένεια του τραυματία εργαζομένου για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να μείνει εκτός εργασίας.
  • Τον έλεγχο τήρησης των κανόνων και των απαραίτητων μέτρων Ασφαλείας και Υγιεινής, για όλο το έργο του Τηλεπικοινωνιακού Δικτύου. Αν οι εργασίες γίνονται από διμελή συνεργεία και αν υπάρχουν έλεγχοι από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (ΣΕΠΕ-Τεχνική Επιθεώρηση), για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και της κατάστασης των υποδομών της.