Επευφημεί ο βρετανικός Τύπος: «Η Ελλάδα θα υποδεχτεί και Βρετανούς τουρίστες!»

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ»

Guardian και Daily Mirror σημειώνουν σε δημοσιεύματά τους πως οι Βρετανοί θα μπορέσουν να επισκεφτούν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να «υποδεχτεί τον κόσμο» και πως θα ανοίξει και πάλι τις διεθνείς πτήσεις προς τη χώρα στα δύο μεγάλα αεροδρόμια από τα μέσα Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων και αεροδρομίων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημειώνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian.

Τα βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν με απογοήτευση την περασμένη εβδομάδα πως η χώρα δεν περιλαμβανόταν μεταξύ των 29 χωρών που ανακοίνωσε η Ελλάδα και οι πολίτες των οποίων δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, όταν φτάνουν στη χώρα.

Οι Βρετανοί θα μπορούν να πετάξουν στην Ελλάδα

«Οι Βρετανοί ΘΑ μπορούν να πετάξουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, παρά την αρχική ταξινόμνηση της Βρετανίας στη μαύρη λίστα» σημειώνει με τη σειρά του δημοσίευμα της Daily Mail για το ίδιο θέμα, που προσθέτει ωστόσο πως οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού κατά την άφιξή του και θα μπαίνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Οι κανόνες θα είναι αυστηροί, σημειώνει για το ίδιο θέμα, η ανάρτηση της Guardian, που εξηγεί πως η απόφαση της Ελλάδας βασίζεται στη λίστα των αεροδρόμιων που χαρακτηρίζονται ως υψηλού ρίσκου για την μετάδοση του κορωνοϊού.

Η λίστα της EASA για το ταξίδι στην Ελλάδα
Η λίστα αυτή αναρτήθηκε από την EASA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και αρχικά θα αφορά σε πτήσεις μόνο προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τα αεροδρόμια της Ελλάδας αναμένεται να ανοίξουν προς διεθνείς προορισμούς από την 1η Ιουλίου.

Οι τουρίστες που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό θα υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού και θα παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο που υποδεικνύει η κυβέρνηση της Ελλάδας, όπως σημειώνει το δημοσίευμα. Μάλιστα, η Guardian σημειώνει τη δέσμευση της κυβέρνησης να καλύπτει εκείνη τα έξοδα αυτά για τους επισκέπτες.

«Εφόσον ταξιδεύεις από αεροδρόμιο που δεν είναι στη λίστα του EASA, τότε ενδέχεται να υποβληθείς σε δειγματοληπτικό τεστ κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης που παραθέτει το βρετανικό δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται στην Guardian, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες ταξίδεψαν το περασμένα καλοκαίρι στην Ελλάδα, ενώ είναι γνωστό πως οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν στην πρώτη θέση μεταξύ των επισκεπτών που κατανάλωσαν περισσότερα κατ’ άτομο στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα κεφαλαιοποιεί την επιτυχή διαχείριση του κορωνοϊού»
Με τη διευκρίνιση της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται αντιληπτό πως πολίτες από τη Βρετανία, οι οποίοι δεν θα ταξιδεύουν από αεροδρόμια υψηλού ρίσκου, δεν θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ και καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

«Με μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, έναν τομέα που φτάνει σχεδόν το 25% του ΑΠΕ, η Ελλάδα ανυπομονεί να ανοίξει και να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας» σημειώνει κλείνοντας το δημοσίευμα της Guardian. Αφού επέβαλε δρακόντεια μέτρα, η Ελλάδα κατέγραψε λιγότερα από 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού και 178 νεκρούς.

«Η χώρα που λανσάρει παγκόσμια καμπάνια για να προωθήσει το αίσθημα ελευθερίας και χαράς που συνδέεται με το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σκοπεύει να “πουλήσει” τον εαυτό της ως ασφαλή προορισμό στην εποχή του κορωνοϊού», προσθέτει η Guardian.