Επέστρεψε στους Αγίους Ισιδώρους με τον Σταυρό στο χέρι – Αγνόησε το τελεσίγραφο του Αρχιεπισκόπου ο παπα-Δημήτρης

Ο πατήρ Δημήτριος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους πιστούς για τη στήριξή τους, ενώ τους κάλεσε να προσεύχονται και να αγαπούν τον Σταυρό

Έχοντας τον Τίμιο Σταυρό στο χέρι του, ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης αποφάσισε τελικά να αγνοήσει το τελεσίγραφο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και να επιστρέψει πανηγυρικά μετά από δέκα σχεδόν μέρες απουσίας στον Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό.

 

 

Το πρωί της Κυριακής, ο υπό διωγμόν ιερέας εμφανίστηκε συγκινημένος και καταβεβλημένος στο εκκλησάκι του Λυκαβηττού, όπου τον περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι είχαν φτάσει στο ναό ακόμα και με μισθωμένα πούλμαν από την Κρήτη. Ο ιερέας έβγαλε το θαυματουργό σταυρό από την προθήκη όπου ήταν τοποθετημένος όσες μέρες έλειπε στη γενέτειρά του στα Χανιά και αφού τον αγκάλιασε, είπε απευθυνόμενος στον κόσμο: «Ο Σταυρός είναι η ζωή μου, η ταφή μου, η ανάστασή μου, στη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου (στις 9 Νοεμβρίου), εφόσον το επιτρέψει ο Θεός να λειτουργήσουμε, θα τεθεί για προσκύνημα».

Ο πατήρ Δημήτριος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους πιστούς για τη στήριξή τους, ενώ τους κάλεσε να προσεύχονται και να αγαπούν τον Σταυρό. Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του και το τελεσίγραφο λίγων ημερών που του είχε δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, προκειμένου μαζί με τους 16 μοναχούς να εγκαταλείψουν το παρεκκλήσι των Αγίων Ισιδώρων. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι παρά την εκπνοή της προθεσμίας, το ζήτημα αυτό δεν απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 7/11