Επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Σε βάθος δεκαετίας

Τους υπό διαμόρφωση νέους χώρους της Pfizer στο συγκρότημα East Plaza, στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Pfizer προχωρά σε νέα, δεύτερη, εμβληματική επένδυση στη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών, ύψους 100 εκατ. ευρώ και πλέον, σε βάθος δεκαετίας.

 

 

Όπως είπε ο υπεύθυνος του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης, ο νέος υπό διαμόρφωση χώρος που θα φιλοξενήσει τα δύο hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη (digital και επιχειρησιακών λειτουργιών) θα είναι έτοιμος μετά τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα είναι εμβαδού 6.500 τμ, πλέον των υπόγειων χώρων και αναπτύσσεται σε τέσσερα κτίρια.

Το δε digital hub, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του, Νίκο Γκαριμπόλτι, θα λειτουργήσει στις αρχές του 2023 στο νέο κέντρο που γίνεται στους χώρους του East Plaza, ενώ εντός του 2023-24 θα τεθεί σε λειτουργία και το δεύτερο hub, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών.

 

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η εγκατάσταση Κέντρων παγκόσμιας εμβέλειας από πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η Pfizer, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της συγκεκριμένης επένδυσης στην απασχόληση. Όπως τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηριστικά, η Pfizer ξεκίνησε με την προοπτική να απασχολήσει 220 εργαζόμενους, ενώ ήδη απασχολεί 700 άτομα, κυρίως επιστημονικό προσωπικό υψηλών προσόντων.

 

 

Μάλιστα ο κ. Γκαριμπόλντι γνωστοποίησε πως οι νέες εγκαταστάσεις της Pfizer αποτελούν ήδη πόλο έλξης επιστημόνων οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τα προηγούμενα χρόνια τη χώρα και τώρα επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη από ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία για να εργαστούν στον φαρμακευτικό κολοσσό.