Ένωση Εισαγγελέων: «Καταδικάζουμε κάθε εγκληματική ενέργεια»

Με αφορμή τις επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει τις επιθέσεις αγνώστων σε κατοικία συνταξιούχου δικαστή στη Θεσσαλονίκη και στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

 

«Καλούμε την πολιτεία να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια και φύλαξη των λειτουργών της Δικαιοσύνης» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων. «Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγέλων:
«Με αφορμή, την πρόσφατη επίθεση αγνώστων στην κατοικία συνταξιούχου δικαστικού λειτουργού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια που αποσκοπεί στη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και κάθε δημόσια τοποθέτηση που υποκινεί έκνομες και επιζήμιες για το πολίτευμα και το κράτος δικαίου συμπεριφορές, απρόσφορες να κάμψουν το ελεύθερο φρόνημα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών της χώρας.

 

 

Καλούμε την πολιτεία να ενισχύσει τα μέτρα για την ασφάλεια και φύλαξη των λειτουργών της Δικαιοσύνης και των δικαστικών εγκαταστάσεων και να εντείνει την προσπάθεια διακρίβωσης των στοιχείων των δραστών».