Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά από τον Χρυσοχοΐδη 24ωρη φύλαξη των κλειστών καταστημάτων

ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η έξαρση του κορωνοϊού, οι περιορισμένες μετακινήσεις και το κλείσιμο των καταστημάτων δημιουργεί ένα νέο σκηνικο στους εμπορικούς δρόμους των ελληνικών πόλεων.

Προκειμένου να μην εκμεταλλευτούν τη συνθήκη κακοποιοί και επιτήδειοι, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η οποία κοινοποιήθηκε και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Η επιστολή αφορά τα μέτρα προστασίας που χρειάζεται να ληφθούν για την ασφάλεια των κλειστών καταστημάτων και είναι η κάτωθι:
«Το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής, δημιουργεί νέα δεδομένα στους εμπορικούς άξονες της Αθήνας. Η εποικοδομητική συνεργασία που είχε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με το Υπουργείο σας και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας στο δημόσιο χώρο, αλλάζει πλέον μορφή.

»Αξιότιμε Υπουργέ, οι προτεραιότητες πλέον εξ’ ανάγκης είναι διαφορετικές, γι’ αυτό σας παρακαλούμε, να εντάξετε στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ τη φύλαξη σε 24ωρη βάση των εμπορικών καταστημάτων, για όσο χρονικό διάστημα αυτά θα παραμένουν κλειστά.

»Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει την αδιάλειπτη και δημιουργική συνεργασία με το Υπουργείο σας και την ΕΛ.ΑΣ και θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα προκύψει».