Ελληνικό: Πότε θα μπορέσουν να κάνουν βόλτα οι πολίτες

Μέσα στον Ιούλιο θα γίνει η πρώτη δημοπράτηση για τα έργα

Στις 7 Ιουλίου η εταιρεία θα παρουσιάσει τον πρώτο ουρανοξύστη που θα γίνει στην Ελλάδα, ενώ στις 14 Ιουλίου θα ανοίξει το παράκτιο μέτωπο

 

 

Οπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τον Ιούλιο θα γίνει η πρώτη δημοπράτηση ύψους 220 εκατ. ευρώ για τα έργα υποδομών.

 

Στις αρχές του 2022 η πρώτη βόλτα στο νέο Ελληνικό

Μάλιστα ο κ.Αθανασίου έκανε γνωστό πως οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία στις αρχές του 2022 να κάνουν την πρώτη τους βόλτα στο Ελληνικό σε έναν χώρο έκπληξη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά «Όλο το παραλιακό μέτωπο θα είναι έτοιμο το 2025 και όλο το εμπορικό κέντρο που είναι στη Βουλιαγμένης και εφάπτεται των σταθμών Αργυρούπολης και Ελληνικού, του μεταξύ τους κομμάτι που καλύπτεται με πάρκο συν οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουμε τον φιλόδοξο στόχο να είναι έτοιμο το 2025. Ωστόσο, αρχές του 2022 θα έχουμε κόσμο που θα μπορεί να έρχεται στο Ελληνικό να ψυχαγωγείται σε έναν χώρο έκπληξη», πρόσθεσε.

 

Η επικοινωνία με τους πολίτες

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων είχε τονίσει πως η Lamda έχει αποδείξει ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες καθώς το έργο αφορά όλους τους Έλληνες, μοιράζεται τα σχέδια της και ακούει τις δικές τους ανάγκες.

«Για αυτό και ξεκινάει σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων της προόδου του έργου. Θα αφουγκραζόμαστε συνέχεια τον παλμό της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Αθανασίου.

 

Μεγάλη η ζήτηση για τις κατοικίες

Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης η ζήτηση για τις κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό ξεπερνάει κάθε προσδοκία και γι αυτό όπως τόνισε και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου μέσα στην πρώτη 5ετία θα προχωρήσει η κατασκευή 1.400 αντί 400 κατοικιών, που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Πρόκειται για κατοικίες που θα κατασκευαστούν εκεί που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα απευθύνονται, λόγω χαμηλότερου κόστους, σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Ενδεικτικά της ζήτησης για κατοικίες στις νέες γειτονιές του Ελληνικού ήταν τα λόγια του κ.Αθανασίου. «Εχουμε πάρει προκαταβολές για τις κατοικίες κι έχουν γίνει και πωλήσεις», ανέφερε από το βήμα της γενικής συνέλευσης.

Την Τετάρτη πάντως ο κ.Αθανασίου αποκάλυψε και πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές πώλησης των κατοικιών.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτου στο Ελληνικό είναι πολύ έντονο από την Ελλάδα κυρίως, αλλά και από το εξωτερικό. «Από τη μια θέλουμε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται από την Ελλάδα και από την άλλη να φέρουμε τουρισμό»

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Αθανασίου οι τιμές των 9.000 σπιτιών που θα κατασκευαστούν εντός του Ελληνικού θα απευθύνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες επιθυμούν να μετακομίσουν και να ζήσουν στην περιοχή.

Μάλιστα ανέφερε πως οι τιμές που θα διαμορφωθούν, θα είναι λίγο χαμηλότερες από αυτές που πωλούνται οι νεόδμητες κατοικίες στα νότια προάστια, δηλαδή κάτω από τα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ.

Βέβαια επεσήμανε πως το 5% των οικιστικών ακινήτων αφορά σε ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ/ τ.μ., ενώ διευκρίνισε πως θα κατασκευαστούν και σπίτια που οι τιμές τους θα «ζαλίζουν».

Για παράδειγμα ένα διαμέρισμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη η τιμή που θα πρέπει να πληρώσει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης «ζαλίζει» φτάνοντας τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ..