Ελεύθερος για την υπόθεση με τις φρεγάτες ο Γιάννος Παπαντωνίου

Χωρίς κανένα περιοριστικό όρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου και ένας επιχειρηματίας φίλος τους.

 

 

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου τόνισε σε δηλώσεις του πως «δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

 

 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, μία νέα δικογραφία έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας με βασικό κατηγορούμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

 

 

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται και σε αυτή την περίπτωση για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο το οποίο πουλήθηκε το 2016 και η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών. Ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνείται τις κατηγορίες και σε αυτήν την περίπτωση.

 

 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε «πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας που ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».