Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των επιθέσεων υπέρ Κουφοντίνα

Προκειμένου να ανακοπεί το «μπαράζ» επιθέσεων

Σχέδιο θωράκισης των δυνάμεων της ετοιμάζει η ελληνική Αστυνομία.

 

Οι επιθέσεις από αντιεξουσιαστές με αφορμή τον καταδικασμένο για τρομοκρατία και απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

 

Γι’ αυτό και η Αστυνομία επεξεργάζεται έκτακτα μέτρα τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αύξηση περιπολιών, ενίσχυση μέτρων στα Α.Τ., αλλά και σε πιθανούς «στόχους» των αντιεξουσιαστών.

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι συνολικά από την ημέρα που βγήκε σε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας, εκτιμάται πως έχουν γίνει πάνω από 400 επιθέσεις υπέρ του μέλους της 17Ν.

 

 

Τελευταία στη λίστα επίθεση, η ρίψη μολότοφ προς διερχόμενο περιπολικό στου Ζωγράφου τα ξημερώματα της Δευτέρας, χωρίς να σημειωθούν ευτυχώς τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

 

Μόλις χθες, στην Καισαριανή, μέρα μεσημέρι, έγινε καταδρομική επίθεση από 20 κουκουλοφόρους, οι οποίοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και καπνογόνα, προκαλώντας φθορές σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από το Α.Τ. της περιοχής. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές από την συγκεκριμένη επίθεση.

 

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπό τον φόβο νέων «καταδρομικών» επιθέσεων που εκτιμάται πως θα συνεχιστούν, η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε έκτακτες συσκέψεις προκειμένου να δει πως θα αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση.

 

Οπως προκύπτει, από την στιγμή που αναμένεται αναβάθμιση των χτυπημάτων, αποφασίστηκαν επιπλέον μέτρα αστυνόμευσης, με τους αστυνομικούς να έχουν κληθεί να είναι σε εγρήγορση.

 

Τα μέτρα που παίρνει η ΕΛ.ΑΣ είναι τα εξής:

 

Ενίσχυση στατικών δυνάμεων -Σκοπιές σε πιθανούς στόχους

Αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ.- Αμεση Δράση – ΟΠΚΕ)

«Χαρτογράφηση» υποψήφιων στόχων

Εγρήγορση – Εγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται

Επίσης, αυξημένα μέτρα αναμένεται να παρθούν για Αστυνομικά Τμήματα σε καίριες περιοχές (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), καθώς και σε πιθανούς δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας, εμπορικούς δρόμους, πολυκαταστήματα, αλλά και σπίτια αξιωματούχων,δικαστικών και αστυνομικών.

 

Οσον αφορά το νοσοκομείο Λαμίας, εκεί θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί επί 24ωρου βάσεως.