Έκοβε αποδείξεις ως φυσικοθεραπευτής – Πλήθος τα ντοκουμέντα για τον ψευτογιατρό Νο2

Μπορεί να είναι πολύ πρόσφατο το ξέσπασμα του σκανδάλου, ωστόσο ο Διονύσης Τριανταφύλλου αντιμετωπίζει ζητήματα με τη Δικαιοσύνη και από το 2017

Ολόκληρη ταινία αποτελούν τα βίντεο τα οποία αποτυπώνουν τη δράση του περίφημου ψευτογιατρού Διονύση Τριανταφύλλου.

Δεκάδες περιστατικά έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και καταδεικνύουν τα όσα εγκληματικά υποστήριζε στα θύματά του ο φυσικοθεραπευτής που είχε ανακαλύψει θεραπεία για πάσα ανίατη νόσο. Είχε τολμήσει να υπονοήσει πως μπορεί να κάνει καλά ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκαςκαρκίνο, ακόμη και τύφλωση, χορηγώντας τη «θαυματουργή» θεραπεία του μέσω βλαστοκυττάρων. Ενδεικτικό της δράσης του είναι το ντοκουμέντο που μεταδόθηκε στην εκπομπή «T-Live», στο οποίο ο «γιατρός» ουσιαστικά προτρέπει την ασθενή να σταματήσει τη ρυθμιστική, νόμιμη και εγκεκριμένη αγωγή που λαμβάνει για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Προσπαθούμε να το ισιώσουμε και το πρώτο πράγμα, ένα από τα πράγματα που κάνουμε και… για να ισιώσει,

είναι ότι αυτή τη στιγμή και το καταλαβαίνετε και μόνοι σας, δεν παίρνει κανένα φάρμακο. Οποιονδήποτε νευρολόγο και να είχατε αυτή τη στιγμή θα της έδινε ένα φάρμακο και θα την έριχνε συνέχεια», ακούγεται να τονίζει ο «ψευτογιατρός» σε συγγενή ασθενούς, με τη συζήτηση να συνεχίζεται. Ο ψευτογιατρός No2 ούτε λίγο ούτε πολύ υπογραμμίζει πως η υποτροπή της ασθενούς οφείλεται στην προηγούμενη θεραπεία της.

Δεν είναι μόνο οι μαρτυρίες των εξαπατημένων που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Διονύση Τριανταφύλλου. Ο 66χρονος είχε αφήσει και χειροπιαστά ίχνη, δηλαδή έκοβε αποδείξεις για ποσά που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική συναλλαγή. Το πρώτο σημάδι που έκανε τους ασθενείς να τον «ψυλλιαστούν» έχει να κάνει με το γεγονός πως έκοβε αποδείξεις ως φυσικοθεραπευτής, παρά το γεγονός πως είχε συστηθεί προφορικά με άλλη ιδιότητα. Άλλες φορές ως γενετιστής, άλλες φορές ως νευρολόγος. Σε μία περίπτωση είχε κόψει αποδείξεις 16.800 ευρώ, από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2016, για ποσό το οποίο έφτανε τα 135.240 ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι, σύμφωνα με τις αποδείξεις, προκύπτει ότι η ασθενής έκανε συνολικά 559 φυσικοθεραπείες μέσα σε διάστημα 17 μηνών. Δηλαδή 32,9 φυσικοθεραπείες το μήνα! Βεβαίως, από την ίδια ασθενή είχαν γίνει κι άλλες καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν συμβαδίζουν με τις αποδείξεις.

Μέσα σε όλα βεβαίως υπάρχουν και άνθρωποι που νιώθουν ευγνώμονες στον ψευτογιατρό. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός πατέρα, του οποίου ο 32χρονος γιος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Μιλώντας στο Mega, ο πατέρας υπογράμμισε πως, πριν από 15 χρόνια, τόσο ο «δρ Ντένις» όσο και ο Γερμανός συνεργάτης του ήταν εκείνοι που βοήθησαν το παιδί του να σταθεί στα πόδια του. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος παραδέχτηκε πως έδωσε 75.000 ευρώ για τη θεραπεία του γιου του.

Στα δικαστήρια την άνοιξη

 

Μπορεί να είναι πολύ πρόσφατο το ξέσπασμα του σκανδάλου, ωστόσο ο Διονύσης Τριανταφύλλου αντιμετωπίζει ζητήματα με τη Δικαιοσύνη και από το 2017, όταν μια γυναίκα προχώρησε σε μήνυση, καθώς επανειλημμένως είχε ζητήσει από τον ψευτογιατρό να λάβει τα λεφτά της πίσω, τα οποία εκείνος ζητούσε να καταβληθούν «μαύρα» ή σε τράπεζες του εξωτερικού.

Όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας, τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης: «Ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την απελπισία της εντολέως μου και της οικογένειάς της και παριστάνοντας τον ιατρό νευρολόγο, συνεργαζόμενος, μάλιστα, με το Γερμανό ιατρό νευρολόγο Friedrichson, την έπεισε να καταβάλει υπέρογκα χρηματικά ποσά για να υποβληθεί σε δήθεν ενέσιμες θεραπείες με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια, αποκομίζοντας ο ίδιος το παράνομο περιουσιακό όφελος […] Εμείς ήδη έχουμε καταγγείλει από το έτος 2017. Η εκδίκαση της υποθέσεως μας εκκρεμεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών τον Μάιο του έτους 2023».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27/1