Έφτασαν 1.200 Βρετανοί στη Ζάκυνθο: 7 πτήσεις σε 24 ώρες

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Με την ελπίδα να τονωθεί η οικονομία, δίχως ωστόσο να κινδυνεύσει η τοπική κοινωνία, υποδέχθηκαν χθες στη Ζάκυνθο εκατοντάδες τουρίστες από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το economistas.gr, το πρώτο εικοσιτετράωρο άρσης της απαγόρευσης πτήσεων από τη Βρετανία προσγειώθηκαν στη Ζάκυνθο 7 αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ημέρα Ζακύνθου» (imerazante.gr), η πρώτη πτήση ήταν από τα East Midlands, έφτασε στις 11:35 π.μ. και μετέφερε 100 επιβάτες.

Ακολούθησαν πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ (12:00), το Νιούκαστλ (12:30), το Λιντς (16:25), το Μάντσεστερ (16:45), τη Γλασκώβη (17:15) και το Λονδίνο (19:45). Σύμφωνα με την «Ημέρα Ζακύνθου», με αυτές τις 7 πτήσεις έφτασαν περίπου 1.200 Βρετανοί τουρίστες στο διάσημο νησί του Ιονίου. Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές αφίξεις Βρετανών στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 6.000.

Ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης δήλωσε στην «Ημέρα» ότι όλες οι πτήσεις ήταν της εταιρείας Jet 2, η οποία έχει προγραμματίσει 20 πτήσεις σε διάστημα μίας εβδομάδας.

«Στην πρώτη πτήση ήρθαν γύρω στα 100 άτομα. Οι απογευματινές πτήσεις είχαν γύρω στα 150 άτομα. Οι πρωινές ήταν 90-100 ατόμων η καθεμία. Άλλες είναι flight only και άλλες σε πακέτο διακοπών» δήλωσε αρχικά ο κ. Φιλιπποπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη Jet 2 και στη μεγάλη συνεισφορά της στον τουρισμό. «Και οι επτά πτήσεις ήρθαν όλες από την Jet 2. Σήμερα δύο πτήσεις, το Σάββατο έρχονται άλλες δύο και την Κυριακή τέσσερις. Η Jet 2 θα φέρει 20 πτήσεις την πρώτη εβδομάδα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού ErmisNews, οι επισκέπτες από τη Βρετανία που έφθασαν το τελευταίο 24ωρο στη Ζάκυνθο ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα νεαροί.

Στην υποδοχή των πρώτων Βρετανών επισκεπτών στο αεροδρόμιο παρούσα ήταν και η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων του Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη. «Η βρετανική αγορά είναι η μεγαλύτερη αγορά για το νησί μας, με πάνω από το 50% του συνόλου των επισκεπτών μας. Άρα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς. Περιμένουμε με χαρά την εκκίνησή της, γιατί αυτό θα φέρει αύξηση και στους τουρίστες και ελπίζουμε μεταβολή στα οικονομικά αποτελέσματα για όλη την τουριστική περίοδο», ανέφερε.

Ο κ. Φιλιπποπολίτης υποστήριξε ότι «οι Βρετανοί είναι στυλοβάτες του τουρισμού όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά και στα Ιόνια και σε όλη την Ελλάδα» και τόνισε ότι μέχρι στιγμής «υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από τα ξενοδοχεία και από όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό. Τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αν συνεχίσουμε όλοι με την ίδια σοβαρότητα, πιστεύω δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Σύμφωνα με την «Ημέρα», στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού. Επίσης, λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.