ΕφΣυν κατά Τσιόδρα: «Το τερμάτισε»

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΣΟΥΝ

Μία ακόμη ανθρώπινη στιγμή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου της χώρας μας, έδωσε αφορμή στην Εφημερίδα των Συντακτών να δημοσιεύσει ένα επικριτικό άρθρο εναντίον του.

Ο λόγος είναι ότι ο καθηγητής, κατά τη χθεσινή ενημέρωση, αναφέρθηκε ονομαστικά σε ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό, τους οποίους επισκέφθηκε στα νοσοκομεία Αττικόν και Αγία Βαρβάρα.

«Δεν θέλουμε να υποθέσουμε ότι ο μόνος λόγος που το έκανε είναι για να αποδείξει ότι βρέθηκε ο ίδιος πολλή ώρα στο μέτωπο», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος υπογράφει μόνο με τα αρχικά του.

«Δεν ενδιαφέρει κανένα αν ο κ. Τσιόδρας συνάντησε τη Μαρία και την Άννα, αλλά το αν πιέζει (και) ο ίδιος τους κυβερνητικούς συνομιλητές του να προσλάβουν αντί να πηγαινοφέρνουν γιατρούς, να αυξήσουν τους μοριακούς ελέγχους» συνεχίζει το άρθρο, το οποίο έχει τίτλο «Το τερμάτισε».

Ο συντάκτης προφανώς αγνοεί πώς θα ένιωσαν οι ασθενείς όταν αντίκρισαν τον κ. Τσιόδρα μπροστά τους, ο οποίος, πράγματι, δεν είχε καμία υποχρέωση να το κάνει.

Γιατί δεν ρώτησε ο συντάκτης τους ασθενείς πώς ένιωσαν διαπιστώνοντας από κοντά το ενδιαφέρον του Σωτήρη Τσιόδρα, την ώρα μάλιστα που δεν μπορεί να τους επισκεφθεί ΚΑΝΕΝΑΣ δικός τους άνθρωπος;

Δεύτερον, το τι εισηγείται ο κ. Τσιόδρας στην κυβέρνηση δεν μπορεί να το ξέρει ο συντάκτης για να του κάνει μαθήματα ότι στέλνει χαιρετίσματα αντί να πιέζει την κυβέρνηση για προσλήψεις γιατρών.

Αυτό που σίγουρα ξέρει ο συντάκτης ωστόσο, παρόλο που αμελεί να το αναφέρει, είναι ότι τα μέτρα που πάρθηκαν στη χώρα μας νωρίς και εκ του αποτελέσματος είχαν θετική επίδραση στην πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού, πάρθηκαν μετά από συσκέψεις του Πρωθυπουργού με τους ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου -κυρίως- του Σωτήρη Τσιόδρα.

Το δηλητηριώδες του τίτλου σχετικά με το ότι ο κ. Τσιόδρας «το τερμάτισε» λοιπόν, για μία βαθιά ευαίσθητη και τρυφερή κίνηση όπου έστειλε χαιρετίσματα στους αρρώστους που συνάντησε, επιστρέφεται ως απαράδεκτο.