Δημήτρης Αναστασόπουλος: Διεκδικεί την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Διβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Με το Δικηγόρο», Δημήτρης Αναστασόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις επικείμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στα τέλη Νοεμβρίου,

Αναλυτικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αναστασόπουλου:

Αγαπητές/οι συνάδελφοι και φίλοι,

Με την παρούσα ανάρτησή μου θα ήθελα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Πριν από 4 περίπου χρόνια, το 2017, διεκδίκησα για πρώτη φορά τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου μας, με αποκλειστικό σκοπό να υπηρετήσω το σώμα, χωρίς προσωπική ατζέντα και υστερόβουλες επιδιώξεις. Διεκδίκησα να μου δοθεί η δυνατότητα να οικοδομήσουμε μαζί ένα νέο Δικηγορικό Σύλλογο, οριστικά απαλλαγμένο από παθογένειες και νοσηρότητες του παρελθόντος. Τότε, περίπου 3.500 συνάδελφοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 4 ετών πορεύτηκα με αποκλειστικό γνώμονα το συλλογικό συμφέρον μας και με μόνη έγνοια να μην προδώσω την εμπιστοσύνη σας. Επεδίωξα μάλιστα να τη θεμελιώσω σε στέρεες βάσεις, να την επεκτείνω, με καθημερινή δουλειά και έργο, με ακεραιότητα, ανιδιοτέλεια και προσωπικές θυσίες, εντός και εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Και αυτό, παρά τα προσκόμματα και τις σοβαρές αγκυλώσεις, με τις οποίες βρεθήκαμε συχνά αντιμέτωποι. Σήμερα, για εμάς μιλούν πλέον όχι μόνο τα λόγια μας, αλλά και τα πεπραγμένα μας.

Στην αντίπερα όχθη, δίχως να παραγνωρίζουμε τα όποια θετικά βήματα έγιναν, είναι αλήθεια ότι αυτά τα χρόνια μας πλήγωσαν πολλά, με ευθύνη της παρούσας διοίκησης. Η γενικευμένη αίσθηση ότι η δικηγορία βρίσκεται σε οριακό σημείο ουδόλως αμβλύνθηκε, αλλά, δυστυχώς, επιδεινώθηκε.

Το μέλλον θα κριθεί επομένως από τις προσεχείς επιλογές μας. Η ιστορική ανάγκη να γυρίσουμε οριστικά σελίδα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ.

Αγαπητές/οι συνάδελφοι και φίλοι,

Στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου θα κληθείτε να επιλέξετε ποιοι θα μπορέσουν επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας: στην αποκατάσταση του κύρους μας, στην ανόρθωση και τον εκσυγχρονισμό τόσο της Δικηγορίας όσο και της Δικαιοσύνης, στη στήριξη των πιο ευάλωτων εξ ημών.

Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με πολλούς κινδύνους, αλλά και ευκαιρίες. Κινδύνους πρωτίστως οικονομικούς, λόγω της πρόσφατης υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης, τα απόνερα της οποίας ακόμα νιώθουμε, αλλά και τις νέες πρωτοφανείς προκλήσεις που έθεσε η πανδημία. Ευκαιρίες ιδίως λόγω της ευρείας ψηφιοποίησης και της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εντός και εκτός συνόρων, δυνητικά ωφέλιμες και για τους χώρους τόσο της Δικηγορίας όσο και της Δικαιοσύνης.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, σας ζητώ, λοιπόν, και πάλι να με εμπιστευτείτε:

για ένα σύγχρονο ΔΣΑ, με δυνατή φωνή και σοβαρή εκπροσώπηση, χωρίς εξαρτήσεις,
για απόλυτη διαφάνεια και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μελών μας,
για εμπεριστατωμένο σχεδιασμό και ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας απασχολούν.
Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αναλυτικά τα όσα πράξαμε μέχρι σήμερα, αλλά και τι προτιθέμεθα να πράξουμε την επόμενη ημέρα.

Γιατί ως Δικηγόροι μπορούμε καλύτερα, πολύ καλύτερα. Τέλος, ένα βήμα προς την αναβάθμιση του κύρους μας είναι η επικείμενη εκλογική διαδικασία αυτή καθ’εαυτή. Σταθερή θέση μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η θέσπιση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ και η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ διεξαγωγή των εκλογών. Καλούμε και όλες τις άλλες παρατάξεις να συμφωνήσουμε σε αυτές τις βασικές θέσεις.