Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Η φωτιά στη Κερατέα ξέσπασε αφού πέταξαν φωτοβολίδες

«Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στη παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια φωτοβολίδα κόκκινη και μια κίτρινη. Είχε πολύ δυνατό άνεμο με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά» είπε

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (02:00πμ) ξέσπασε φωτιά στη Κερατέα η οποία απείλησε σπίτια παρά το γεγονός ότι έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση. Λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε έκταση.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα επίγειες δυνάμεις που κατάφεραν να την κατασβήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για εμπρησμό.

Κυκλοφόρησαν κάποια βίντεο στο διαδίκτυο και πληροφορίες ότι αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν τα ξημερώματα στο σημείο είδαν κάποιες φωτοβολίδες που ενδεχομένως ήταν η αιτία που ξέσπασε η φωτιά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος.

Η φωτιά έφτασε μια ανάσα από οικισμού που ευτυχώς δεν κινδύνεψαν.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής μίλησε το πρωί στη τηλεόραση το ΣΚΑΪ για τη φωτιά που ξέσπασε στις 02.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κατοικημένη περιοχή στην Κερατέα.

«Στις 02.00 τα ξημερώματα στη παραθαλάσσια περιοχή που είναι ο οικισμός Δασκαλειό με πολλά σπίτια, σε ένα έδαφος επικλινές, με χαμηλή βλάστηση και πευκόφυτη», είπε ο κ. Δημήτρης Λουκάς.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στη παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια φωτοβολίδα κόκκινη και μια κίτρινη. Είχε πολύ δυνατό άνεμο με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά. Τα παιδιά πήραν τηλέφωνο τη Πυροσβεστική και εμένα. Εγώ έφτασα στο σημείο 02.20 τα ξημερώματα και ήταν κάτι απερίγραπτο. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα σπίτια αλλά περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι όπου αναπτύχθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν άμεσα».

Πρόσθεσε ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης για τη παραλία στο Δασκαλειό αλλά τελικά δεν χρειάστηκε καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στη περιοχή υπάρχουν πολλοί πυροσβεστική κρουνοί που βοήθησαν στην άμεση κατάσβεση.