ΣτΕ: Πανηγυρική oλομέλεια προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Σκαλτσούνη

«Παρών» ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και 8 αντιπρόεδροι του ΣτΕ

Έντονη αναφορά στη μακροχρόνια διαδρομή της 39χρονης δικαστικής πορείας του απερχόμενου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη, έγινε κατά την σημερινή πανηγυρική πλήρη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στην εκπνοή του Ιουνίου αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου συνταγματικού προβλεπομένου ορίου ηλικίας ο 25ος κατά σειρά πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Σκαλτσούνης.

Κατά την πανηγυρική Ολομέλεια, στην οποία συμμετείχαν και 8 αντιπρόεδροι του ΣτΕ, επτά ομιλητές αναφέρθηκαν στην πορεία του απερχόμενου προέδρου από τότε που υπηρετούσε την θητεία του στο Ναυτικό, μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εξήραν την προσφορά του τόσο στο ΣτΕ όσο και στη νομική επιστήμη.

Στην πορεία και το έργο του κ. Σκαλτούνη, αναφέρθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Ιωάννης Γράβαρης, Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Τσούκας και ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδων Βλαχόπουλος και η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Ευγενία Βελώνη.

Από την πλευρά του ο κ. Σκαλτούνης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τους δικαστές και όλο το διοικητικό προσωπικό του ΣτΕ και αναφέρθηκε στη νομολογιακή πορεία του δικαστηρίου.

Στην πανηγυρική Ολομέλεια παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Τσιάρα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο γενικός επίτροπος επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δημήτριος Εμμανουηλίδης, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, οι πρώην πρόεδροι του ΣτΕ, Χρήστος Γεραρής, Κώστας Μενουδάκος, Μαίρη Σάρπ, δικαστές, δικηγόροι, κ.λπ.