Μήνυση Παππά σε Κελέτση για τα πρακτικά της Προανακριτικής

«Γιατί δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα;» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Για παραποίηση των πρακτικών κατηγορεί ο Ν.Παππάς τον πρόεδρο της Προανακριτικής.

 

 

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς κατάθεσε μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών.

 

 

Ο ίδιος ο Παππάς το είχε ανακοινώσει ήδη από το πρωί σε συνέντευξη στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

 

 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς κάνει λόγο για παραποίηση των επίσημων πρακτικών με απαλοιφή κρίσιμων δηλώσεων του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

 

 

Υπενθυμίζεται ο Νίκος Παππάς είχε προαναγγείλει την «επίμαχη» μήνυση από την Τρίτη, ενώ μάλιστα είχε αιτηθεί να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της εξέτασης, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν διαγραφές αποσπασμάτων των πρακτικών και εφόσον αυτό αποδειχτεί να γίνει διόρθωση και συμπλήρωσή τους.

 

 

Απάντηση ΝΔ: Γιατί δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα;

 

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, η οποία καταλήγει δηλώνοντας πως «ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί».

 

 

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

 

 

«Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής.

 

Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις “εντολάρες” που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη “χρηματοδότηση” μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος “κοιμόταν” στο σπίτι του “Μεγαλοεργολάβου”;Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;

Όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί».