Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιορισμών

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Απολογήθηκε για την αγοραπωλησία στη Σύρο ο πρώην υπουργός.

 

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών μετά την απολογία του για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όσον αφορά την υπόθεση της πώλησης του ακινήτου του, το 2016, στη Σύρο.

 

 

Ο πρώην υπουργός, αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία τον βαρύνει και σχετίζεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας του, ενώ μετά τη σημερινή του απολογία αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

 

 

Η γραπτή δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου

 

Ο πρώην υπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει: «Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – ”νομικά ανυπόστατη”. Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία.

 

 

Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να ”καταδώσουν” ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.

 

 

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν».

 

 

Όμως, η πολιτική δικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη”.