Στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) βρέθηκαν την Τρίτη (28/06) εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη, ανταποδίδοντας ουσιαστικά την επίσκεψη του στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα, στις αρχές του μήνα.
Στη συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Γαλαμάτη, οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ ανέδειξαν τις μεγάλες δυνατότητες του Μουσείου τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε παιδαγωγικό επίπεδο. Παράλληλα, παρουσίασαν τις άμεσες ανάγκες του Μουσείου, οι οποίες έγκεινται αφενός στη συντήρηση του φυσικού αρχείου και αφετέρου στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησής του.
Μάλιστα, ο κ. Γαλαμάτης τόνισε ότι λαμβάνεται μέριμνα για τη συντήρηση του φυσικού αρχείου σε συνέργεια με το υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α). Αναφορικά, δε, με το έργο της ψηφιοποίησης, το οποίο παραμένει ανένταχτο, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΠΗΝ ότι αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με μέριμνα της Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης -Κυριάκος Κορτέσης (πρόεδρος ΕΣΗΕΠΗΝ), Μιχάλης Βασιλάκης (πρόεδρος Μουσείου Τύπου Πάτρας), Κώστας Θεοδωρόπουλος (γενικός γραμματέας ΤΕΑΣ ΕΣΗΕΠΗΝ) και Κατερίνα Τσίρου (Υπεύθυνη Μουσείου Τύπου Πάτρας)- ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Μετά τη συνάντηση με τον γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, επισκέφτηκαν τον χώρο, όπου στεγάζεται το φωτογραφικό αρχείο της ΓΓΕΕ και τη βιβλιοθήκη.
Ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα, Μιχάλης Βασιλάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, μας ενημέρωσε στη συνάντηση που είχαμε μαζί του σχετικά με τη δυνατότητα να συνεχιστεί το έργο της ψηφιοποίησης του πολύτιμου αρχειακού υλικού που διαθέτει το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ και να συντηρηθούν ιστορικά έγχαρτα κειμήλιά του. Ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία που ανάλαβε και θα συνεργαστούμε μαζί του, ώστε να περάσουμε άμεσα στην υλοποίησή της.
Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε τάχιστα στη διάσωση, συντήρηση και ψηφιοποίηση τεκμηρίων και των εντύπων που διαθέτει το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Τύπου στην Ελλάδα, καθώς το περιεχόμενό του δεν “αφηγείται” μόνο την ιστορία του ελληνικού Τύπου, αλλά και την ιστορία του τόπου μας».