Δ. Δέλτα: Έπεσαν οι υπογραφές για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Χαλάστρα και Αξιό

Παρουσία του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη και του προέδρου της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρου Σταματάκη υπογράφηκε ανάμεσα στην ΔΕΥΑΔΔ και την Κοινοπραξία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. – THALIS E.S. S.A.» η σύμβαση αλλαγής του δικτύου ύδρευσης στις δημοτικές ενότητες Χαλάστρας και Αξιού

Παρουσία του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη και του προέδρου της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρου Σταματάκη υπογράφηκε ανάμεσα στην ΔΕΥΑΔΔ και την Κοινοπραξία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. – THALIS E.S. S.A.» η σύμβαση αλλαγής του δικτύου ύδρευσης στις δημοτικές ενότητες Χαλάστρας και Αξιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Δέλτα, πρόκειται για ένα έργο που θα αντικαταστήσει όλους τους αμιαντοσωληνες με καινούργιους αγωγούς πολυαιθυλενίου ενώ θα περιλαμβάνει και μια σειρά τεχνικών αναβαθμίσεων για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.

Το έργο συνολικής αξίας 9.345.476,73 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και θα παραδοθεί από τον εργολάβο σε 18 μήνες.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συνεχάρη την ΔΕΥΑΔΔ για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι την υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Χαλάστρα και Αξιό ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένεται η έγκριση για την αντικατάσταση  του δίκτυο ύδρευσης και στον Εχέδωρο.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην  ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παροχή πόσιμου νερού στον Αξιό, το προσεχές διάστημα

«Υπογράφηκε η σύμβαση για την αλλαγή των δικτύων ύδρευσης της δημοτικής κοινότητας Αξιού και της δημοτικής ενότητας Χαλάστρας. Ένας μεγάλος στόχος που είχαμε για καθαρό διαυγές πόσιμο νερό  στους πολίτες μας,  υλοποιείται. Είναι η πρώτη φάση. Συνεχίζουμε και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την αντικατάσταση των δικτύων στην δημοτική ενότητα Εχεδώρου. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον ορισμό αναδόχου για την τροφοδοσία του Αξιού με πόσιμο νερό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

«Δικαιώθηκαν οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΔΔ όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο εργαστήκαμε για να μπορέσει σήμερα να υπογραφεί η σύμβαση για ένα έργο τεράστιας αξίας και σημασίας για την περιοχή μας. Είναι μεγάλη η δικαίωση για όλους εμάς στην ΔΕΥΑΔΔ καθώς φτάσαμε από την σύλληψη της ιδέας, στην μελέτη, στην χρηματοδότηση και πλέον πάμε στην υλοποίηση. Αυτό που βλέπουμε σήμερα να εξελίσσεται είναι ένα μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της ΔΕΥΑΔΔ που αφορά στην βελτίωση των υποδομών της περιοχής του δήμου Δέλτα και παράλληλα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την μεταφορά του πόσιμου νερού στον Αξιό, καθώς αυτά τα δύο έργα συνδέονται και μαζί θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ ΣπύροςΣταματάκης.

Ο Δήμαρχος Δέλτα παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για άμεση εκτέλεση έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη της Δημοτικής επιχείρησης για την άμεση υλοποίηση έργων στο Δήμο Δέλτα.

«Ευχαριστώ για την ταχύτητα, τη σαφήνεια και τη διαφάνεια στην εκτέλεση των διαδικασιών θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔΔ που εδώ και τρία χρόνια ακατάπαυστα και άοκνα εκτελούν ένα έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης και την ποιότητα νερού που φτάνει στους κατοίκους του δήμου μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

-Αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες με νέους από πολυαιθυλένιο PE 3ης γενιάς, συνολικού μήκους περίπου 110χλμ, στις δημοτικές κοινότητες Χαλάστρας – Κυμίνων και Μαλγάρων

-Τοποθέτηση συστήματος τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού σε 19 σημεία.
-Τοποθέτηση συστήματος άμεσου εντοπισμού αφανών διαρροών στο δίκτυο των Δημοτικών Κοινοτήτων Χαλάστρας Κύμινων και Μαλγάρων .
-Λειτουργία και συντήρηση του συστήματος ανίχνευσης αφανών διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης οικισμών και του συστήματος τηλεέλεγχου – τηλεχειρισμού εγκαταστάσεων εξωτερικού υδραγωγείου (γεωτρήσεις, δεξαμενές, μονάδες επεξεργασίας ύδατος).

Στην εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας – Ανάπτυξης και Αξιού Φάνης Αλμπάνης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Δημήτρης Τερζίδης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Θοδωρής Βαλάρης ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΔΔ Γιώργος Πολίτης ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Σπύρος Κολοβός και στελέχη της ΔΕΥΑΔΔ.