Quantcast

CNN: Το καλύτερο ελληνικό τυρί δεν είναι αυτό που νομίζετε

«Γνωρίζετε τη φέτα, φυσικά. Ήρθε, όμως, η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό τυρί», προτρέπει τους αναγνώστες του το CNN

Κι εκεί που σε ένα αφιέρωμα στα νοστιμότερα τυριά της Ευρώπης, θα περίμενε κανείς να δει τη φέτα να φιγουράρει για λογαριασμό της Ελλάδας, κάποιο άλλο κάνει την έκπληξη.

Ποιο είναι αυτό;

Σύμφωνα με το αφιέρωμα του CNN τα σκήπτρα στην προκειμένη περίπτωση κατέχει το μετσοβόνε.

Όπως γράφει ο συντάκτης του άρθρου «γνωρίζετε τη φέτα, φυσικά. Ήρθε, όμως, η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό τυρί. Το μετσοβόνε προέρχεται από το απομακρυσμένο βόρειο τμήμα της χώρας και πιο συγκεκριμένα από μια ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο».

Περιγράφοντάς το εξηγεί: «Παράγεται από αγελαδινό γάλα, σκέτο ή αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και καπνιστό με φυσική μέθοδο», και συμπληρώνει ότι όπως και το χαλούμι είναι πολύ νόστιμο ψητό».

Τα ευρωπαϊκά τυριά που επιλέγει να παρουσιάσει στο αφιέρωμά του το CNN ως τα νοστιμότερα της Ευρώπης είναι:

Grana Padano
Gruyère
Serra da Estrela
Χαλούμι
Cheddar
Manchego
Morbier
Bitto
Havarti
Wensleydale
Cabrales
Comté
Pecorino romano
Bryndza
Gouda
Callu de Cabrettu
Μετσοβόνε
Vieux-Boulogne
Jarlsberg
Gubbeen
Puzzone di Moena
Lüneberg