Χίος: Κάτοικοι έδιωξαν πλοίο με μηχανήματα που προορίζονταν για την κατασκευή νέας κλειστής δομής προσφύγων

Συγκεντρωμένοι παραμένουν κάτοικοι της Χίου στο Λιμάνι προκειμένου να εμποδίσουν οποιονδήποτε σχεδιασμό για την έναρξη εργασιών της νέας κλειστής δομής προσφύγων

Δεκάδες κάτοικοι της Χίου συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι των Μεστών το βράδυ της Τετάρτης, με σκοπό να εμποδίσουν την αποβίβαση του πλοίου «Πελαγίτης».

Το πλοίο μετέφερε μηχανήματα για τη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, κάτι το οποίο δεν επιθυμούν.

Υπενθυμίζουμε ότι μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων και το 2020 που κινητοποιήθηκαν απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης να φτιαχτεί νέα κλειστή δομή προσφύγων.

 

Εκπρόσωποι της αστυνομίας και του λιμενικού είχαν συμφωνήσει για την εκφόρτωση κάποιων εμπορικών φορτηγών στα Μεστά, την επαναφόρτωση των μηχανημάτων και την αποχώρηση του Πελαγίτη, σύμφωνα με το astraparis.gr.

 

Έφυγε το πλοίο από τα Μεστά

Ωστόσο, έγιναν μερικές κινήσεις οχημάτων και μηχανημάτων, αλλά καμία εκφόρτωση στο λιμάνι των Μεστών. Το πλοίο έλυσε κάβους για την πόλη της Χίου, χωρίς να είναι γνωστό τι θα γίνει με την εκφόρτωση των μηχανημάτων.

Τέλος, από τους αρμόδιους έγινε γνωστό πως η κινητοποίηση μεταφέρεται στο λιμάνι της Χίου, με ίδιο στόχο, δηλαδή την αποτροπή να μην γίνει εκφόρτωση των μηχανημάτων που προορίζονται για τις εργασίες στο Θόλος.

 

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της συντονιστικής επιτροπής τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει η δυναμική και μαχητική παρουσία των πολιτών γι αυτό και είναι συνεχείς οι εκκλήσεις στον κόσμο να κατέβει στο λιμάνι.

Κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να φτιαχτεί φυλακή στο νησί για άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά που φεύγουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.