Χανιά: 29 κρούσματα κορωνοϊού στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων

Πώς προέκυψε το πρόβλημα στο Ίδρυμα στα Χανιά, σύμφωνα με τον Ά Αντιπρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει μετά τα κρούσματα κοροναϊού που έχουν εντοπιστεί στην Α’ Πτέρυγα του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στα Χανιά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Κουκλάκης, ανέφερε ότι το πρόβλημα προέκυψε στην Α’ Πτέρυγα, όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, τετραπληγικοί ασθενείς, άνθρωποι που πάσχουν από άνοια.

Σε σύνολο 18 εργαζομένων στην πτέρυγα, 10 έχουν βρεθεί θετικοί. Την ίδια ώρα από τους 65 φιλοξενούμενους, έχουν προσβληθεί από τη νόσο 19 άτομα.

Δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων και μία ακόμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Γιατί διατάχθηκε ΕΔΕ
Σύμφωνα με τον κ. Κουκλάκη, η ΕΔΕ διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί πώς υπήρξε η διασπορά της νόσου, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι, είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο κ. Κουκλάκης διέψευσε καταγγελίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έλλειψη ευαισθησίας των περιστατικών που φιλοξενούνται εντός του ιδρύματος, αλλά και απροσεξία, καθώς, υπάλληλοι του Κέντρου που νοσούν, φέρονται να εργάζονται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας τους σε rapid test, τόνισε αρνούμενος κατηγορηματικά ότι υπάρχουν εργαζόμενοι θετικοί στον κοροναϊό που εξακολουθούν να εργάζονται.