Χαλκιδική: Μην κολυμπάτε σε αυτήν την παραλία στην Κασσάνδρα

Τους παραθεριστές και τους κατοίκους προειδοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος στην Κασσάνδρα αφού υπήρξε διαρροή λυμάτων στη θάλασσα

Τους παραθεριστές και τους κατοίκους προειδοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος στην Κασσάνδρα αφού υπήρξε διαρροή λυμάτων στη θάλασσα.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, βλάβη παρουσιάστηκε σε μία αντλία του βιολογικού καθαρισμού στον Χανιώτη της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση ενός φρεατίου και τη διαρροή λυμάτων.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, παρόμοιο συμβάν είχε καταγραφεί στο Πολύχρονο πριν από περίπου δυο μήνες, λόγω του μεγάλου φορτίου λυμάτων που δέχεται, δημιουργώντας φαινόμενα έντονης δυσοσμίας.

Κασσάνδρα: Τα συνεργεία του Δήμου επενέβησαν

Άμεση ήταν η επέμβαση των συνεργείων του Δήμου Κασσάνδρας για την αποκατάσταση της ζημίας.

Ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Κανονικά λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός στον Χανιώτη μετά την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε όταν μια αντλία τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η αντλία αντικαταστάθηκε ενώ καθ’ όλο το διάστημα των εργασιών και προκειμένου να γίνεται ομαλά η διαδικασία της άντλησης των λυμάτων, επί τόπου έσπευσαν βυτιοφόρα του Δήμου Κασσάνδρας για να κάνουν άντληση και να αποτρέψουν την διοχέτευση λυμάτων προς τη θάλασσα στην ακτή Παπαδιάς.

Πώς προέκυψε το πρόβλημα

Το πρόβλημα προέκυψε όταν μια αντλία στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου του βιολογικού κάηκε με αποτέλεσμα η άντληση των λυμάτων προς επεξεργασία να διοχετευτεί σε λιγότερες αντλίες που δεν άντεξαν το μεγάλο φορτίο.

Αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ένα φρεάτιο και μικρή ποσότητα λυμάτων να διοχετευτεί προς τη θάλασσα.

Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα θαλασσινού νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κασσάνδρας και έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.

Παρακαλούνται δημότες και επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη παραλία στην ακτή Παπαδιάς για μπάνιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους και πιστοποιηθεί η καταλληλότητα των νερών».