Ζωγράφου: Σεσημασμένος ο 18χρονος συλληφθέντας κατά την πρωινή καταδίωξη

Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα

Αντώνης Χρυσουλάκης

 

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-1-2023) στο Κολωνάκι, 19χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), για τον οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου για κλοπή κατά συναυτουργία, κατ΄ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, για επικίνδυνη οδήγηση και λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, ο 18χρονος από κοινού με δύο δράστες, αφαίρεσαν καταλύτη από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Ζωγράφου, έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν στην περιοχή του Ζωγράφου το αυτοκίνητο που επέβαινε ο 19χρονος και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα ώστε να διαφύγει και οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν, καλώντας τον διαρκώς να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, κινήθηκε κατευθυνόμενος προς Κολωνάκι, Εξάρχεια και Αμπελόκηπους, εισερχόμενος εκ νέου στο Κολωνάκι, όπου και ακινητοποιήθηκε, προσκρούοντας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, έχοντας προβεί κατά μήκος του δρομολογίου σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή πεζός. Έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κρυμμένο κάτω από σταθμευμένο αυτοκίνητο, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

καταλύτης αυτοκίνητου,
κοπτικό εργαλείο (σέγα) και
κλειδί τύπου κάρτας.
Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.