Υπόθεση Φουρθιώτη: Έρευνα για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που είχε στην κατοχή του

Ύστερα από εντολή της Εισαγγελίας

Ενα ακόμα δικαστικό μέτωπο ανοίγει για τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε τη δημοσιογραφική ταυτότητα της Ενωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) χωρίς ο ίδιος να είναι μέλος.

 

 

Μετά από σχετική καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου  Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας,  διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων, όπως πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

 

 

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, στον οποίο θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών, με την οποία διευκρινίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της. Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, «οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», ενώ σημειώνεται ότι θα ζητηθεί «επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί  έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών».

 

Στην ίδια έρευνα θα συσχετιστεί και ο φάκελος που απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας που περιέχει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε.