Μόλις πριν απο λίγο αποφυλακίστηκε και σήμερα πριν λίγες ώρες, ο 39χρονος “Κάμελ” επανέλαβε το ίδιο μοτίβο των επιθέσεων του με βενζίνη και με μαχαίρι σε βάρος μιας ανυποψίαστης διερχόμενης γυναίκας σε δρόμο του κέντρου του Βόλου.
Τρομοκρατημένη η ίδια άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να την ακούσει άλλος πολίτης ο οποίος και απομάκρυνε τον δράστη. Στη συνέχεια η γυναίκα κάλεσε τηλεφωνικά την Αστυνομία, ενώ αναμένεται να καταθέσει και η μήνυση.
Ο δράστης που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά θέματα και δεν λαμβάνει φαρμακευτική ή άλλη αγωγή, εξαιτίας του ότι ζει στο δρόμο, έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ωστόσο η νοσηλεία στην συγκεκριμένη κλινική είναι βραχεία και δεν ξεπερνάει τις 10-15 ημέρες.
Ο ίδιος σε κάποια από τις απολογίες του σε δικαστήριο που αφορούσε την κατηγορία της επίθεσης με βενζίνη, υποστήριξε εμμέσως ότι προχωράει σε αυτές τις επιθέσεις για να τον συλλάβουν, να μπει στην φυλακή για να έχει φαγητό, στέγη και ζέστη κατά τους χειμερινούς μήνες!
Παρά το ιστορικό του δράστη, οι αρχές τον αφήνουν διαρκώς ελεύθερο
Στις 12 Δεκεμβρίου 2022, ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Κ. Απραδάκης συναντήθηκε με τις δικαστικές αρχές και ενημέρωσε για την κατάσταση του 39χρονου. Όπως ανέφερε ο κ. Ασπραδάκης ο 39χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδώ και χρόνια και «έγινε από κυνηγημένος, κυνηγός και από διωκόμενος έγινε διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό».
Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα δεν υπάρχουν δομές για να τον φιλοξενήσουν και πλέον η Δικαιοσύνη καλείται να δώσει λύση, καθώς μόνο στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μπορεί να φιλοξενηθεί.
Ο 39χρονος άνδρας που νοσεί από νεαρή ηλικία ζει σε μια παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνο εάν κάποιος του δώσει να φάει και επαιτεί για να αγοράσει φαγητό. Είχε σύζυγο και δύο παιδιά αλλά πλέον είναι μόνος του ενώ ο πατέρας του μετακόμισε στη Β. Ελλάδα. Ο ίδιος μιλώντας στους γιατρούς που τον αναζήτησαν τους είπε ότι συμβούλεψε το παιδί του να ζητιανεύει για να ζήσει. Ο κ. Ασπραδάκης εξήγησε ότι η ασθένεια του 39χρονου δεν τον κάνει βίαιο. Αυτό το πράττουν οι συνθήκες στις οποίες διαβιεί.