Ο λόγος για 37χρονο (περίπου) αστυφύλακα του Γραφείου Όπλων Μαγνησίας, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο από τον Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μετά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία Βόλου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του και μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία στο Αστυνομικό Μέγαρο Βόλου καθώς δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Όπως αναφέρει το myvolos.net σε βάρος του συντάχθηκε 15σελιδη έκθεση από την Υπηρεσία του για περίπου 20-30 πλαστογραφήσεις υπογραφών του Διοικητή του αλλά και για πλαστογραφήσεις υπογραφών κατόχων όπλων, κληρονόμων κ.α.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μπίζνα του αστυνομικού στήθηκε από τον ίδιο και μόνο για οικονομικό όφελος από την πώληση κυνηγετικών όπλων, τα οποία κληρονόμοι τεθνόντων κατόχων, τα παρέδιδαν στην Αστυνομία καθώς δεν επιθυμούσαν μεταβίβαση άδειας κ.α.
Από τα στοιχεία της πολυσέλιδης αναφοράς, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο αστυφύλακας κατά περίπτωση, δεν ακολουθούσε την προβλεπόμενη διαδικασία κατά την παράδοση όπλου από κληρονόμους, το οποίο στη συνέχεια έπρεπε να διαγραφεί από το σύστημα και να αποθηκευτεί προκειμένου στη συνέχεια να τα διαχειριστεί το Δημόσιο (δημοπρασία).
Σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκαν πλαστές υπογραφές κληρονόμων, αγοραστών, κατόχων κ.α. καθώς τα παραδοθέντα κυνηγετικά όπλα ακολουθούσαν άλλη πορεία από τη νόμιμη και πωλούνταν με πλαστή άδεια.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός ακολουθούσε τις …δικές του διαδικασίες σε όπλα με σημαντική αξία μεταπώλησης και πλέον η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις, σε ένα σύνολο 26.000 φακέλων στο Γραφείο όπλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
Ο αστυνομικός φέρεται να παραδέχτηκε πως πλαστογραφούσε την υπογραφή του Διοικητή του, υποστηρίζοντας πως το έκανε για να μην τον κουράζει ζητώντας του συνεχώς να υπογράφει έγγραφα…