Τζιτζικώστας: Ο Τσαβούσογλου επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο – Ενισχύει την άποψή μου ότι ήταν καλά σχεδιασμένη πρόκληση

«Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ καμία προσβολή εις βάρος της Ελλάδας» είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως η κράτησή του ήταν «τεχνικό πρόβλημα», τη στιγμή που απείλησε για μελλοντικές απαγορεύσεις εισόδου Ελλήνων αξιωματούχων στην Τουρκία, σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ο κ. Τσαβούσογλου επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο, η ίδια η δήλωσή του είναι μια αντίφαση, άρα ενισχύεται η άποψή μου ότι η πρόκληση αυτή ήταν μια καλά σχεδιασμένη, προμελετημένη πρόκληση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Γνώριζαν (οι τουρκικές αρχές) ότι η Ευρομεσογειακή Συνέλευση θα συνέβαινε πριν ένα χρόνο, και εδώ και μερικούς μήνες γνώριζαν ότι θα προήδρευα εγώ… Ο κ. Τσαβούσογλου δεν απαντά στην ουσία σε σχέση ότι επισκέφθηκα την Τουρκία ως ευρωπαίος αξιωματούχος, αυτό δείχνει ότι ήταν μια ακόμα πρόκληση στην ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια».

Η πρόκληση δεν έμεινε αναπάντητη, διευκρίνισε πάντως ο περιφερειάρχης. «Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αναγκάστηκε να άρει απαγορευτικό εισόδου, δεν της βγήκε αυτή η πρόκληση μετά από τις πιέσεις που δέχθηκε».

Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ καμία προσβολή εις βάρος της Ελλάδας είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.