Τροχαίο στην παραλιακή: Πώς έφυγε από την πορεία του το λεωφορείο – «Δεν έπιασαν τα φρένα», είπε ο οδηγός

Τρομακτικό ατύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στο ύψος του Αλίμου - Το λεωφορείο κατέληξε πάνω σε κολώνα του τραμ - Η ανακοίνωση του ΟΣΥ

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στη παραλιακή, όταν στο ύψος του Αλίμου, ένα λεωφορείο ξέφυγε από τη πορεία του και προσέκρουσε σε κολώνα του ΤΡΑΜ. Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό πέντε επιβατών και του οδηγού. Όλοι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως μετά το ατύχημα στο Τζάνειο Nοσοκoμείο.

Για λεωφορείο από τα νεότερα του στόλου της ΟΣΥ και με τεχνική εικόνα άριστη βάσει των αρχείων, έκανε λόγο η εταιρεία, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου στην πρώτη του κατάθεση φέρεται να έκανε λόγο για τεχνικό πρόβλημα καθώς δεν έπιασαν τα φρένα. Όπως ο ίδιος είπε κατά την πρώτη κατάθεσή του στην τροχαία, «τα πάτησα, αλλά δεν λειτούργησαν».

Το ευτύχημα ήταν πως την ώρα του ατυχήματος δεν περνούσε από το σημείο συρμός του τραμ.

Λίγο μετά το συμβάν εξέδωσαν ανακοίνωση και οι Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) αναφέροντας:

«Σήμερα το πρωί στις 07.35 λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή Β2 Αθήνα – Ελληνικό και ενώ ήταν επί της παραλιακής με κατεύθυνση τη Γλυφάδα, στο ύψος της Μαρίνας Αλίμου, εξετράπη της πορείας του, προσπέρασε το κράσπεδο του οδοστρώματος και εισήλθε στις γραμμές του Τραμ προσκρούοντας σε κολόνα.

Το λεωφορείο είναι από τα νεότερα οχήματα του Στόλου της Εταιρείας, η τεχνική του εικόνα βάσει των αρχείων της Ο.ΣΥ. είναι άριστη και διενεργείται έρευνα για τα αίτια της εκτροπής. Από το συμβάν 6 επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Στο νοσοκομείο τους επιβάτες επισκέπτεται και ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται διαδικασία ρυμούλκησης-μεταφοράς του οχήματος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο επόμενο ημίωρο».

Δείτε εικόνες από το ατύχημα:

5587037
5587038
5587039
5587040