Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τον τρόπο που έχασαν τη ζωή τους Μαλένα και Ίριδα, τα δύο κορίτσια που «έφυγαν» πρώτα από τη ζωή στην Πάτρα.
Τι εξετάζουν οι ιατροδικαστές
Οι δύο ιατροδικαστές, που έχουν κληθεί να ρίξουν φως στην υπόθεση της Πάτρας, εξετάζουν τους δύο φακέλους με προσοχή και από μηδενική βάση ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας των πορισμάτων που θα εκδώσουν.
Οι έρευνες για το θάνατο της μικρής Ίριδας έχουν μπει στην τελική ευθεία. Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγριας ξεψαχνίζουν το φάκελο της ώστε να διαπιστώσουν εάν ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός, αλλά και ποιο μέσο χρησιμοποιήθηκε αν δεν ήταν το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια.
Η ιατροδικαστική έκθεση, όπως είχε διαπιστώσει η παθολογοανατόμος, έκανε λόγο για ένα σπάνιο νόσημα, την αγενεσία φλεβόκομβου.
Ωστόσο, η ιατροδικαστής είχε σημειώσει ως δεύτερη αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα.
Η περίπτωση της Μαλένας
Στην περίπτωση της Μαλένας, η πρώτη ιατροδικαστική έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια μία αιτία θανάτου, που δεν συνάδει με την κλινική εικόνα του παιδιού.
Αποκάλυψη για την κεταμίνη: Το κρίσιμο λάθος της Πισπιρίγκου
Τα λάθη που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις τελευταίες 18 ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας την «καίνε» για τη δολοφονία του κοριτσιού: από τα φάρμακα που αναζητούσε και την επιμονή της να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα μέχρι και την ημέρα που επέλεξε να χορηγήσει την κεταμίνη στο παιδί.
Η τοξικολογική έκθεση της Μαλένας είναι καθαρή από ουσίες αλλά χωρίς να έχει γίνει έλεγχος για κεταμίνη, γιατί δεν υπήρχαν τότε υποψίες.
Έχοντας στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή την έκθεση, ζητούσε να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα, ελπίζοντας ότι δεν θα ανιχνευθεί το δηλητήριο.
Τι έκανε στο «Αγλαΐα Κυριακού» η Πισπιρίγκου
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Αγλαΐα Κυριακού παρατηρούσε κάθε κίνηση των γιατρών μέσα στο νοσοκομείο. Μάθαινε για το κάθε φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα, αλλά και τη δοσολογία. Έβλεπε μέρα με τη μέρα ότι οι γιατροί αρχίζουν να έχουν υποψίες για τα περίεργα επεισόδια και αποφασίζει να ολοκληρώσει το δολοφονικό της σχέδιο το Σάββατο 29 Ιανουαρίου», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Δημήτρης Γαλεντέρης.
Όπως εξήγησε, «η ημέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Είχε υπολογίσει ακόμα και το χρόνο, που γίνεται η αλλαγή της βάρδιας. Φροντίζει η κεταμίνη, σύμφωνα με στοιχεία, να δοθεί μισή ώρα πριν αλλάξει το προσωπικό».
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζητά την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου στα παιδιά
Τα επόμενα 24ωρα οι δικηγόροι της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, θα ζητήσουν την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου στα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα.
Η συμπληρωματική εξέταση, τρίτη και τελευταία κατά σειρά, του γονιδιακού ελέγχου δεν είχε ολοκληρωθεί πριν πραγματοποιηθεί η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, τόσο η ίδια όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έπρεπε να καταβάλουν 700 ευρώ για να ολοκληρωθεί η εξέταση, όμως, δεν διέθεταν το ποσό όπως ισχυρίζονται κι έτσι η εξέταση έμεινε ημιτελής.
Η πλευρά της Πισπιρίγκου ισχυρίζεται πως μέσα από αυτή την εξέταση θα γίνει ξεκάθαρο αν υπήρχε «ένοχο» γονίδιο.
Μάλιστα, σε αυτή την εξέταση δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα από τη στιγμή που είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Δεν έδειξαν κάτι οι πρώτοι έλεγχοι
Οι δυο πρώτοι γονιδιακοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν, πάντως, δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα τέτοιας υφής για τα παιδιά. Αρχικά ελέγχθηκαν 128 γονίδια, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε έλεγχο άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο. Το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν αρνητικό.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο, θα συναντηθεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα με τους δικηγόρους της έτσι ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες. Παράλληλα, παραμένει σε εκκρεμότητα η κατάθεση αιτήματος αποφυλάκισης, κάτι το οποίο ζητά πάση θυσία η 33χρονη κατηγορούμενη.