Θεσσαλονίκη: Τους κρατούσαν ομήρους και τους χτυπούσαν – Ζητούσαν λεφτά για να τους απελευθερώσουν

Αφού διευκόλυναν την είσοδο των αλλοδαπών έναντι χρηματικής αμοιβής, τους μετέφεραν σε οικία, όπου με απειλές και χρήση σωματικής βία απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά επτά άτομα από Συρία και Αφγανιστάν, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί άντρες και μία 18χρονη Ρομά, ενώ αναζητούνται τρείς αλλοδαποί συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Πέντε εκ των εμπλεκομένων, αφού διευκόλυναν την είσοδο των αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια έναντι χρηματικής αμοιβής, τους μετέφεραν σε οικία του Δενδροποτάμου, όπου τουλάχιστον τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με απειλές και χρήση σωματικής βίας, απαιτούσαν εκβιαστικά είτε από τους παθόντες, είτε από οικεία τους πρόσωπα, την καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης ότι, δύο εκ των συλληφθέντων φιλοξενούσαν, παρέχοντας κατάλυμα, δύο επιπλέον άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο τριών κατ’ οίκων ερευνών που διενεργήθηκαν παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής και σωματικών ελέγχων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Λουκέτο με το οποίο οι δράστες κλείδωναν την οικία όπου βρίσκονταν οι αλλοδαποί
• 4.500 ευρώ
• Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και
• Χρεωστικές κάρτες τραπεζών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr