Θεσσαλονίκη: Τεταμένη η ατμόσφαιρα έξω από το ΑΠΘ

Άναψαν πυρσούς οι αντιεξουσιαστές

Καλούν τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν από την περιοχή.

 

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του νοσοκομείου Γεννηματάς, όπου εδώ και αρκετή ώρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και μπαινοβγαίνουν εντός του χώρου του ΑΠΘ.

 

 

Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν αστυνομικοί της δίκυκλης αστυνομίας αποχώρησαν από το σημείο, που βρίσκονταν από νωρίτερα το απόγευμα καθώς έφτασαν στο σημείο κλούβες των ΜΑΤ.

 

Φώναζαν μεταξύ άλλων οτι δεν γίνεται κανένα πάρτι εδώ. Tα συγκεντρωμένα άτομα κλώτσησαν κάδους και τους έβγαλαν στο δρόμο.

 

Στο σημείο βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν φοιτητικοί σύλλογοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι ζήτησαν από την αστυνομία να φύγει.

 

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα περιμετρικά του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τα πάρτι στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα.

 

 

Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν με πορεία εντός του ΑΠΘ και έφτασαν στην είσοδο της φιλοσοφικής όπου άναψαν πυρσούς και φώναζαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν απέναντι να αποχωρήσουν.