Θεσσαλονίκη: Στο επίκεντρο της ΕΛΑΣ κι άλλοι καταγγελλόμενοι βιασμοί μετά τους ισχυρισμούς της Γεωργίας Μπικα

Τι αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα»

Στο «στόχαστρο» των αρχών φέρεται να έχουν μπει κι άλλοι καταγγελλόμενοι βιασμοί που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στο απόηχο της υπόθεσης της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα για σεξουαλική κακοποίηση της σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κι οι άλλοι βιασμοί προσδιορίζονται, μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών, ως «ψευδείς».

Μάλιστα για μία από την καταγγέλλουσα «βιασμό», από άτομο που είχε μνημονευθεί και αυτό στην υπόθεση της Γεωργίας Μπ., αναφέρεται –σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα»- ότι έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και έχει προχωρήσει και σε άλλους παρόμοιους ισχυρισμούς που δεν έχουν επαληθευθεί.

Επιπλέον ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε τρία άτομα για την διακίνηση ροζ βίντεο που υποτίθεται ότι κατέγραφε την «κακοποίηση» της 24χρονης. Ένας από τους κατηγορούμενους για το ροζ βίντεο που αποδείχθηκε εντελώς άσχετο με τους ισχυρισμούς της 24χρονης, φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον της Γεωργίας Μπ.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται κι άλλη εκτεταμένη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για παράνομες ενέργειες που έγιναν στη συνέχεια των καταγγελιών της 22χρονης με αναφερόμενες βιαιοπραγίες , ύποπτες σχέσεις ιδιωτών με αστυνομικούς κλπ. Με αναφορές για ένα ιδιαίτερα σύνθετο θέμα, με έντονο παρασκήνιο εντός κι εκτός ΕΛ.ΑΣ.

Σε μία υπόθεση που έχει απασχολήσει μέχρι και τους επιτελείς της Κατεχάκη που μιλούν για «απόπειρες άσκησης άνωθεν πιέσεων από παράγοντες της συμπρωτεύουσας που δεν γίνονται δεκτές». Μάλιστα αξιωματούχοι της Αθήνας σημειώνουν ότι «υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα που ίσως αναδείξουν νέες πτυχές της υπόθεσης».

Στις αρχές Ιανουαρίου, η 24χρονη είχε ισχυρισθεί ότι έπεσε θύμα βιασμού από γόνους επιχειρηματιών σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας, κάτι που προκάλεσε συγκίνηση στην κοινή γνώμη και κύματα συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα. Όμως από την πρώτη φάση των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και στη συνέχεια των δικαστικών αρχών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μεγάλα κενά στην αφήγησή της, η οποία διαψευδόταν από τις καταθέσεις δέκα τουλάχιστον μαρτύρων, από τα πορίσματα ιατροδικαστικών εξετάσεων και από αλλού. 

Κενά

Ανάμεσα στα 11 κενά και αντιφάσεις που εντοπίζονται στην εισαγγελική πρόταση μνημονεύεται ενδεικτικά ότι «την 14η Ιανουαρίου η εγκαλούσα κατέθεσε ότι μόλις ξύπνησε έστειλε μήνυμα στον εργοδότη της και τον ενημέρωσε ότι είναι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και ότι είχε συμβεί κάτι περίεργο, ενώ στην από 21 Ιανουαρίου κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι του τηλεφώνησε, του είπε τι έγινε και άρχισε να κλαίει.

Τούτα δε κατέθεσε με σκοπό να δικαιολογήσει το λόγο που κάλεσε εκείνον και όχι κάποιο άλλο δικό της πρόσωπο, λησμονώντας προφανώς ότι είχε ήδη καταθέσει πως ο εργοδότης της τής είχε ζητήσει να του τηλεφωνήσει το βράδυ όταν θα επέστρεφε στην οικία της, όπως άλλωστε είχε πράξει.

Επιπλέον, από την κατάθεση του τελευταίου προκύπτει ότι δεν του έστειλε κάποιο μήνυμα αλλά του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε πως βρισκόταν στο ξενοδοχείο και πως είχε βρεθεί ημίγυμνη σε κάποιο δωμάτιο.

Περαιτέρω, ισχυρίστηκε ότι μόλις ξύπνησε και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, ήταν σε κατάσταση πανικού και σοκ και άρχισε να κλαίει, ενώ τόσο ο εργοδότης όσο και ο φίλος του, οι οποίοι την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο ισχυρίστηκαν ότι μόλις την αντίκρισαν είδαν μια κοπέλα απόλυτα τρομοκρατημένη, που παρουσίαζε την εικόνα μια κακοποιημένης γυναίκας.

Ωστόσο, οι ανωτέρω ισχυρισμοί και περιγραφές όλων καταρρίπτονται από τις ένορκες καταθέσεις μίας υπαλλήλου υποδοχής στο ξενοδοχείο, η οποία την 28η Ιανουαρίου κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας σχετικά με την εικόνα της εγκαλούσας.

Ανέφερε ότι δεν της κίνησε την περιέργεια ως μια κοπέλα που χρειάζεται βοήθεια. Μια άλλη υπάλληλος του ξενοδοχείου κατέθεσε ότι, το πρωί της 1ης Ιανουαρίου, πρόσεξε την 24χρονη γιατί αυτή φορούσε βραδινό ντύσιμο και μιλούσε στο τηλέφωνο κανονικά καθώς έβγαινε από το ξενοδοχείο.

Από τις συγκεκριμένες, επομένως, καταθέσεις προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι τούτη σε καμιά απολύτως κατάσταση πανικού δεν τελούσε, ούτε φυσικά έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τη στιγμή της έλευση του εργοδότη της, τουναντίον κατέβηκε από το δωμάτιο της έχοντας απόλυτα φυσιολογική κίνηση, στάση και συμπεριφορά, δίχως να κλαίει, να μοιάζει τρομαγμένη ή πολύ περισσότερο κακοποιημένη, όπως οι μάρτυρες της περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο. Αυτή η συμπεριφορά όμως, αφενός, δεν συνάδει με την εικόνα μιας πραγματικά κακοποιημένης σεξουαλικά γυναίκας που τελεί σε κατάσταση σοκ, και αφετέρου ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την παράθεση των αναληθών ισχυρισμών της ιδίας».

Με συμπληρωματικές αναφορές της εισαγγελέως ότι «η 22χρονη διαστρέβλωσε γεγονότα και καταστάσεις κι επιχείρησε να παρουσιάσει την πραγματικότητα, ήτοι τη συναινετική, με τη γνήσια βούληση της και κατόπιν ελεύθερης επιλογής της συνεύρεσης της με τον κατηγορούμενο, ως ειδεχθές έγκλημα τελεσθέν εναντίον της». Με την πλευρά της 24χρονης να υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί της είναι γνήσιοι και να υπονοεί χρηματισμούς κρατικών λειτουργών. Κρατικοί λειτουργοί σημειώνουν ωστόσο ότι επίκεινται νέες αποκαλύψεις.