Θεσσαλονίκη: Νεαρός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο και κατέληξε στο νοσοκομείο

Πρόκειται για τη μία από τις συνολικά 15 αυτόφωρες συλλήψεις, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης

Χειροπέδες πέρασαν σε πέντε άτομα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για κλοπές και απόπειρα κλοπής.

 

Σε δύο περιπτώσεις, τρεις εκ των δραστών, προσπάθησαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα, με χαρακτηριστική την περίπτωση 26χρονου αλλοδαπού, ο οποίος, οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο, παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες και κινήθηκε στην περιφερειακή οδό με μεγάλη ταχύτητα. Το όχημά του εντοπίστηκε λίγο αργότερα και διαπιστώθηκε ότι είχε εκτραπεί και προσέκρουσε σε διαχωριστική νησίδα.

Άμεσα οι αστυνομικοί απεγκλώβισαν τον οδηγό και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την έλευση σταθμού του ΕΚΑΒ και τη μεταφορά του σε νοσηλευτικό ίδρυμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείτο άδειας ικανότητας οδήγησης.

Πρόκειται για τη μία από τις συνολικά 15 αυτόφωρες συλλήψεις, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

6 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
2 άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό και 43χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας με όχημα Δ.Χ. που οδηγούσε ο πρώτος και να μεταφέρουν τρεις αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι, τα μεταφερόμενα άτομα κατήγγειλαν πως ο 43χρονος άντρας τους απείλησε προκειμένου να καταβάλουν χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά τους. Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.
2 άτομα για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.