Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν παράνομους μετανάστες σε διαμερίσματα στις Συκιές

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Κατά το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στις Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών και Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, αστυνομικοί του Τ.Π.Κ.Ε. Βόλβης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς και αστυνομικοί του Τ.Π.Κ.Ε. Δέλτα, εντόπισαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα οχήματα που μετέφεραν παράνομα συνολικά επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, αλλοδαποί 24 και 18 ετών και 52χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, Αγίου Αθανασίου και Μυγδονίας αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι, οι δύο αλλοδαποί οδηγοί των οχημάτων, οι οποίοι δε διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα και άδειες ικανότητας οδήγησης, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενους ελέγχους, ανέπτυξαν ταχύτητα, πλην όμως συνελήφθησαν λίγο αργότερα, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Πέραν όμως των συστηματικών ελέγχων που προαναφέρθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες (12-05-2022), έλαβε χώρα επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εντόπισαν στην περιοχή των Συκεών και συνέλαβαν τρείς αλλοδαπούς, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που προωθούσαν και παρείχαν κατάλυμα σε έξι Αφγανούς και πέντε Σύριους, στερούμενους εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα άτομα διέμεναν σε δύο διαμερίσματα μέχρι να προωθηθούν, σε δεύτερο χρόνο, σε χώρες της Ευρώπης.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν πέντε ακόμη άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα, έγγραφα.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.